Ferma de Capre

Articol din categoria: Articole Utile

propus de: Ciprian Baicociu pe data: 23 Aug 2011
sursa: Ciprian Baicociu
Ferma de Capre

Interesul fata de cresterea caprinelor la noi in tara a fost mereu in crestere datorita faptului ca acestea se preteaza la o exploatare eficienta atat in mica gospodarie cat si in sistem intensiv in ferme specializate. Sunt nenumarate rase de capre, dar la noi in tara majoritatea fermierilor cresc capre locale si anume Carpatina si Alba de Banat. In tara noastra pot fi crescute si alte rase precum Saanen, Alpina Franceza, Toggenburg, Nobila Germana etc. deoarece nu se pune problema aclimatizarii, tarile de origine avand o clima asemanatoare cu cea de la noi.

Asadar, rasa Saanen este cea mai productiva tinand cont de cantitatea de lapte pe timpul unei perioade de lactatie de 270 de zile (in medie 800 de litri cu maxime pana la 1800 de litri) si de prolificitate avand doi iezi la o singura gestatie.

Marea parte din investitie este indreptata catre achizitionarea caprelor deoarece pretul unei asemenea capre este de 200 – 250 euro, acesta amortizandu-se prin productia de lapte si a iezilor. Facand un calcul general numai din vanzarea laptelui cu un pret minim de 2.5 Ron/l, fermierul poate avea un venit de 2000 de Ron, la care se adauga si vanzarea celor 2 iezi, aproximativ 1000 Ron.

In concluzie venitul intr-un an pe cap de capra este de 3000 Ron.

De aceea, in Ghidul "Cresterea caprelor pentru profit" cei care vor sa-si dezvolte o afacere cu capre, vor gasi informatii cu privire la rase de capre ce se pot creste in tara noastra, perioada de monta si gestatie, monta naturala si artificiala, hibridarea intre una sau mai multe rase, norme de hrana si metode de preparare, alimentatia in stabulatie, alimentatia iezilor, intarcarea, proiectarea fermei de caprine, elemente de constructia ale adapostului, etc. si nu in ultimul rand date de contact pentru valorificarea produselor rezultate.

Pentru mai multe informatii puteti accesa http://www.afaceri-capre.ro sau puteti suna la tel: 0768849119

Dispenser de sapun. Modern si practic dispenserul de sapun face o baie sa arate mai eleganta. Forma nu anuleaza functia iar camerele dozatorului sunt dimensionate dupa volumul de trafic. Matrialele din care sunt [...]
articol precedent
Afaceri cu Capre. Cresterea caprelor la noi in tara este o ocupatie destul de veche, tinand cont ca avem capre autohtone cu productii de lapte deosebite, Carpatina, care este cea mai raspandita si Alba de Banat, cu un [...]
articol urmator

Ce sunt ochelarii Google Glasses?
(realitatea augmentata) Ce sunt ochelarii Google Glasses? (realitatea augmentata)

Articole Utile : : Joi, 28 Feb 2013

Salon de infrumusetare de lux la preturi
accesibile Salon de infrumusetare de lux la preturi accesibile

Articole Utile : : Sambata, 2 Iun 2012

De ce o casa de lemn? De ce o casa de lemn?

Articole Utile : : Miercuri, 7 Mar 2012