La ce ora pleci catre serviciu?

Article from category: Teorii haioase

proposed by: Simona on date: 5 Mar 2008
source: ?

Sondajul s-a realizat pe 20 februarie a.c., pe un esantion reprezentativ din arealul urban in statiile de metrou Armata Poporului, Eroilor, Unirea 1 si 2, Universitate, precum si pe traseul Armata Poporului – Eroilor – Unirea 1 si 2 – Universitate, in vagoanele de metrou puse la dispozitie de sustinatorul acestui demers socilogic, Metrorex. Pe aceasta cale ii si multumim pentru suportul oferit.
Sondajul realizat a relevat urmatoarele:

1. 7:00 - 8:00
Intre orele 7.00 si 8.00 pleaca la serviciu «textilistele» si «zidarii». Aceste doua categorii se pot recunoste dupa spiritul de «gasca», «turma» sau «gramada cere varf». Sunt unul/unele calare peste altii/altele. Stau cu caciulile / basmalele / broboadele infipte pe cap si vorbesc tare si la gramada. Subiectul preferat: «ce ma-ta mare imi pui mana pe c*r, ba, poponarule» sau «mai intreaba ma-ta de mine?». Parfumul preferat este «Negru de fum no. 5» sau «Properspirant». Muzica preferata: maneaua ascultata la telefonul mobil sau «glasul - rotilor - de - metrou - atarnata - de - bara - in - timp - ce - motai».

2. 8:00 - 9:00
Intre orele 08.00 si 9.00 pleaca la serviciu "corporatistii". Se pot recunoaste prin ochii bine tapetati cu rimel si somn. Nici un fir de par nu sta aiurea. Imbracaminte inchisa la culoare, predomina alb-negru. Femeile au fuste peste genunchi, barbatii camasi si cravate cu nod gros. Ochelarii de vedere sau de «fenta» sunt clar dreptunghiulari cu colturile rotunjite si rama inchisa la culoare. Sunt solitari si preocupati sa se admire in geamul metroului sau orice alta suprafata in care se pot oglindi. Nu vorbesc cu nimeni, dar vorbesc cu ei insisi. Nu asculta muzica ca nu e in trend sau daca o fac au un Ipod bine ascuns in buzunarul de la piept sau in poseta mare si o fac destul de intimidati si cu o mima destul de rigida, ca nu e in trend o mima de alta natura si Regulamentul de Ordine Interioara (ROI) de la corporatia din care fac parte le interzice un comportament neadecvat cum ar fi un zambet, un dat din picior in ritmul muzicii sau o atitudine relaxata. Citesc carti groase (romane psihologice) sau rose (de dragoste). De mentionat ca aici ar mai intra si «bugetarii» diferenta dintre ei si categoria «corporatistilor» este ca nu se admira in nimic, dorm pe ei, sunt blazati si costumele lor sunt marca BO (Bucur Obor).

3. 9:00 - 10:00
Intre 9.00 si 10.00 pleaca la servici «executivii». Sunt cei mai stersi si greu de indentificat, insa dintre ei se remarca categoria «secretare» sau «mimoze», sunt foarte viu colorate, cu fuste deasupra genunchiului sau pantaloni stransi pe picior, camasute sau tricouri cu aerisire la buric si, obligatoriu, decolteu adanc prin care se poate vedea fie pieptul generos natural, fie acelasi piept ajutat cu push-up. Parul este aranjat printr-o «instalatie» ajutata de mult gel in genul «rebel» sau «sarmale verticale». Asculta muzica la casti direct din telefonul mobil care obligatoriu este mic si subtire si face poze. Genul de muzica: manea sau dance. Mima este a unei persoane relaxate si sictirita, fapt dovedit de modalitatea prin care mesteca guma pe care o lasa pe bara de la metrou. Daca se intalnesc doua reprezentante din aceasta categorie subiectul de discutie sunt barbati, sex, cluburi, barbati, masini, cluburi, sex, barbati. Apelativul de adresare: «tu» sau «fata», foarte rar mai apar si altele de genul: «fa».

4. 10:00 - 11:00
Intre 10.00 si 11.00 pleaca la servici «bagabontii». Modalitatea de indentificare: par valvoi sau fara, nebarbieriti de cel putin o zi. Asculta muzica cu pasiune fara a ascunde firele de la MP3, muzica ascultata – rock, rapp, tehno, au ghiozdane sau rucsacuri mari. Vorbesc tare cu apelative: «frate!», «coaie», «ba, ma» etc. si cu multe englezisme care depasesc la numar cuvintele in romana. Sunt incaltati cu ghete sau tenesi cu talpa groasa si imbracaminte fistichie, viu colorata (exista si o constanta care nu se incadreaza pe deplin, cei care sunt imbracti in blugi si geci de piele negre).

5. 11:00 - >
Dupa 11.00 pleaca cu metroul studentii, elevii si pensionari, dar nu e exclus sa fie identificati si in primele categorii. Pensionarii sunt usor de identificat prin faptul ca sunt foarte bine bine imbracati (gros), au o plasa sau o geanta mare goala si au calitati de cascadori pe resorturi (mai exact sunt cand in afara vagonului si in secunda urmatoare ocupa trei scaune in vagon, totul prin sarituri din artele martiale sau gimnastica acrobatica). Merg oriunde si oricand fara sa aibe o treaba. Studentii si elevii pot fi indentificati prin faptul ca sunt galagiosi, haine viu colorate si grupati pe sexe (in grupuri mari) sau solitari mixt (in grupuri de multiplu de doi, pana la sase membri). De regula, citesc cursuri sau carti (manuale)

Sondajul a fost realizat pe un esantion reprezentaiv cu o marja de eroare de +/- 100%. Au fost identificate si analizate elementele care au un ordin de repetabilitate mai mare pentru fiecare categorie. Categoriile si impartirea pe ore a fost aleasa in urma studierii si in functie de elementele majoritare.

Daca ati ajuns aici si ati descoperit ca nu mergeti cu metroul inseamna ca:
1. mergeti cu masina si va tocati nervii in trafic
2. mergeti cu ratb si ii injurati pe cei care merg cu masina si aglomereaza drumul. Si evident ca nu faceti parte din categoriile de mai sus.

Creativitate. Intr-o zi un baietel s-a dus la scoala. Baietelul era mic, iar scoala era mare. Dar cand baietelul a vazut ca intrarea in clasa lui se facea printr-o usa direct din curte a fost foarte fericit... iar [...]
previous article
Cum se spala femeile si barbatii. Cum face baie femeia: 1. Scoate hainele si le pune in cosul de haine, desparte hainele albe de cele colorate. 2. Pune halatul si se duce la baie. 3. Se uita-n oglinda sa vada [...]
next article

Comments: 1

(Max. 10 comments on page)

Comment your own

Comment article: Riluri - 27 Mar 2011

Comment Intotdeauna m-am intrebat la ce ora se trezesc bucurestenii pentru a ajunge la 8 la serviciu i
don???. E atat de aglomerat peste tot, incat mi se pare ceva ireal faptul ca ajung unde trebuie,cand trebuie. De 3 ani ma tot mir!

Comment your own

Munca in exces impietreste inima

Teorii haioase : : Friday, 1 Sep 2006

Despre dragoste, teoria triunghiulara a dragostei

Teorii haioase : : Thursday, 26 Jan 2006

Ce vor femeile de la barbati?

Teorii haioase : : Monday, 23 Jan 2012

La ce ora pleci catre serviciu?

Teorii haioase : : Wednesday, 5 Mar 2008

Procesul tehnologic al preacunoscutei betii energetice

Teorii haioase : : Wednesday, 23 Oct 2013

PASTILA DE CAP

Teorii haioase : : Monday, 25 Sep 2006

Cultura ritmului incetinit

Teorii haioase : : Wednesday, 28 Mar 2007

Noul sistem solar

Teorii haioase : : Friday, 25 Aug 2006

Numerele pe care le folosim... Numerele pe care le folosim...

Teorii haioase : : Thursday, 29 Mar 2007

Diferenta dintre un simplu prieten si un prieten adevarat

Teorii haioase : : Monday, 25 Mar 2013

Efectele terapeutice ale umorului Efectele terapeutice ale umorului

Teorii haioase : : Monday, 5 Feb 2007

Cum se spala femeile si barbatii

Teorii haioase : : Friday, 16 Oct 2009

Afirmatii care in general sunt adevarate

Teorii haioase : : Sunday, 15 May 2011

Teorie: de ce e bine sa bei bere...

Teorii haioase : : Sunday, 18 Oct 2009

Creativitate

Teorii haioase : : Friday, 23 Nov 2007