Legenda pasarilor

Article from category: Povesti Povestiri

proposed by: Claudia on date: 31 Oct 2011
source: ?

Exista o legenda frumoasa despre cum au fost create pasarile.

Micile creaturi fusesera impodobite cu penaj frumos, inzestrate cu o voce minunata si umpleau vazduhul cu sunete armonioase, dar vai.. nu se puteau avanta in vazduh fiindca nu aveau aripi.

Atunci Dumnezeu le-a dat aripi, pe care aratandu-le, le-a spus: "Va dau aceasta povara, luati-o si purtati-o!"
Pasarile se uitau cu uimire si spaima la acea povara necunoscuta, apoi, ascultatoare, au luat-o in cioc, si-au pus-o pe spate si li s-a parut foarte greu de purtat. Dar cu timpul s-au obisnuit cu aripile si pe masura ce le purtau, ele s-au facut una cu trupul lor, pasarile invatand sa le foloseasca. Desfacandu-si-le, s-au avantat sus de tot deasupra pamantului. Povara care le starnise uimirea le-a dat posibilitatea sa zboare, devenind pentru ele o noua obisnuinta.

*

Noi toti suntem asemenea unor pasari fara aripi, iar incercarile si obligatiile pe care ni le trimite Dumnezeu trebuie sa ne invete sa ne ridicam deasupra a tot ce este pamantesc. Ne consideram grijile ca pe niste poveri greu de dus, dar trebuie sa ne dam seama ca Domnul ni le trimite ca sa invatam ceva de la ele, sa ne ridicam sus, sa le primim fara murmur. Fiindca, atunci cand se prefac in aripi, ne pot ridica pana la cer, iar fara ele poate ca am ramane lipiti de pamant. Sa nu uitam ca in timpul zborului, prin aceasta viata pamanteasca, aripile pe care ni le-a dat Dumnezeu, de multe ori plapande, au nevoie de protectie, de intarire si mai ales de curatire de colbul de pe pamant care le ingreuneaza. Aici de vine in ajutor dragostea Lui Dumnezeu, desfasurata asemenea unor aripi largi asupra noastra, bieti calatori pe acest pamant. Sa alergam iara si iara sub acoperamantul Celui preainalt, ca sa ne intareasca pentru noi zboruri si sa nu uitam ca nu putem zbura cu ele decat cu ajutorul Lui Dumnezeu.

Oricât de nervos ai fi, mai întâi numără până la zece, indiferent de situație. În timp ce un bărbat își lustruia mașina sa cea nouă, copilul său, de doar 5 ani, a luat o piatră și a început să zgârie pe una din portiere. Când l-a văzut, orbit de furie, [...]
previous article
Ingerul ierbii. Peste tot ce a creat, Dumnezeu a randuit un inger care sa vegheze. Unul veghea copacii, altul pasarile, altul florile si asa mai departe. Chiar si iarba pe care calcam a fost data in grija [...]
next article

Oricât de nervos ai fi, mai întâi
numără până la zece, indiferent de
situație Oricât de nervos ai fi, mai întâi numără până la zece, indiferent de situație

Povesti Povestiri : : Saturday, 17 Feb 2018

La La La versus El Tio - Legenda
boliviana a baiatului surd care vindeca
lumea La La La versus El Tio - Legenda boliviana a baiatului surd care vindeca lumea

Povesti Povestiri : : Sunday, 4 Aug 2013

Legenda pasarilor

Povesti Povestiri : : Monday, 31 Oct 2011

Ingerul ierbii

Povesti Povestiri : : Friday, 4 Nov 2011

Ursul pacalit de vulpe

Povesti Povestiri : : Friday, 13 Jul 2012

Femeia din padure

Povesti Povestiri : : Saturday, 11 Feb 2012