Ingerul ierbii

Article from category: Povesti Povestiri

proposed by: Claudia on date: 4 Nov 2011
source: ?

Peste tot ce a creat, Dumnezeu a randuit un inger care sa vegheze.

Unul veghea copacii, altul pasarile, altul florile si asa mai departe. Chiar si iarba pe care calcam a fost data in grija unui inger.

Dar ingerul ierbii si-a zis: "Celorlalti ingeri Dumnezeu le-a dat lucruri importante in supraveghere. Mie mi-a dat iarba cea cu totul lipsita de importanta. N-am sa ma ocup deloc de ea. Poate creste si singura."

Si, intr-adevar, nu s-a ocupat de ea deloc.

Intr-o zi, ingerul copacilor s-a dus la Dumnezeu plangandu-se ca mor copacii din gradinile oamenilor si din paduri, pentru ca iarba care intretine umezeala e toata uscata.

In alta zi s-a dus ingerul florilor, plangandu-se ca florile nu pot creste pe campuri pentru ca nu mai exista iarba care sa pastreze roua pentru ele.

In cele din urma a venit omul, plangandu-se: "Doamne, mor animalele in gospodarii pentru ca nu mai avem iarba sa le hranim. Ia-ma de pe pamant. Altadata pamantul era inimos, dar acum arata ca un desert."

Atunci Dumnezeu, chemandu-l la Sine pe ingerul Ierbii, l-a intrebat: "Ti-am dat o sarcina mica sau mare, inger al ierbii?" Dandu-si seama ca Dumnezeu i-a cunoscut gandurile, a ingenuncheat si a zis: "Nu trebuia sa spun ce am spus. Acum imi dau seama ca sarcina pe care mi-ai dat-o era mai mare decat eram eu vrednic S-o primesc, iarta-ma. De acum incolo imi voi face datoria, si lumea va fi frumoasa din nou. Imi dau seama acum ca nimic in lume nu e lipsit de importanta si fara rost".

Si iarba ingrijita facu sa creasca din nou copacii, sa infloreasca din nou florile si sa-si raspandeasca mirosul peste lume.

Legenda pasarilor. Exista o legenda frumoasa despre cum au fost create pasarile. Micile creaturi fusesera impodobite cu penaj frumos, inzestrate cu o voce minunata si umpleau vazduhul cu sunete armonioase, dar [...]
previous article
Femeia din padure. In fata casei o perdea de brazi zvelti ii apara intimitatea celei care a venit in satul nostru pentru a scapa de „panoul executiei lunare de la avizierul blocului”. In spate se-ntinde cat [...]
next article

Legenda pasarilor

Povesti Povestiri : : Monday, 31 Oct 2011

Ursul pacalit de vulpe

Povesti Povestiri : : Friday, 13 Jul 2012

Ingerul ierbii

Povesti Povestiri : : Friday, 4 Nov 2011

Femeia din padure

Povesti Povestiri : : Saturday, 11 Feb 2012

La La La versus El Tio - Legenda
boliviana a baiatului surd care vindeca
lumea La La La versus El Tio - Legenda boliviana a baiatului surd care vindeca lumea

Povesti Povestiri : : Sunday, 4 Aug 2013

Oricât de nervos ai fi, mai întâi
numără până la zece, indiferent de
situație Oricât de nervos ai fi, mai întâi numără până la zece, indiferent de situație

Povesti Povestiri : : Saturday, 17 Feb 2018