Femeia din padure

Article from category: Povesti Povestiri

proposed by: Elena Stan on date: 11 Feb 2012
source: Elena Stan

In fata casei o perdea de brazi zvelti ii apara intimitatea celei care a venit in satul nostru pentru a scapa de „panoul executiei lunare de la avizierul blocului”. In spate se-ntinde cat vezi cu ochii padurea. In curte, cel mai important stabiliment este „Hotelul canin”, adica peste zece custi unde sunt cazati copiii, respectiv cateii pe care-i antreneaza zilnic. Pentru a suporta atrocitatile vietii, se incalzeste zilnic cu cateva paharele de alcool. Vara, se duce pe prundul garlei, alege un bolovan imens, se dezbraca si face plaja la nudisti, chiar daca taranii sunt pudici si trec scuipand si inchinandu-se: „Sa fie la ea acolo!”
Dar ea isi face linistita siesta dupa ce le striga: „Uitati-va, ma, ca marfa ca asta nu mai vedeti voi!”

Intr-o zi, s-a dus cu daruri la un vecin. Avea pentru fiecare cate ceva, pentru sotie, copii, iar la sfarsit, a scos misterioasa o punga de cadouri spunand:
- Si acum, bomboana de pe coliva pentru stapanul casei!
Era o pereche de chiloti. Gospodarul, rusinat, a dat sa doseasca lenjeria intima, dar ea i-a intins pe pat avand o dorinta:
- Domnul meu, va rog sa va duceti in alta camera si sa-i probati! Insist sa vad cum va vin! Nu va cer sa-i probati aici, de fata cu noi, dar vreau sa va vad in chilotii de la mine!
- Doamna, va multumesc frumos, dar daca sunt mici ii dau baiatului.
- Cum sa-i dati? Desconsiderati cadoul de la mine? Eu pentru dumneavoastra i-am adus!

Intr-o zi, un hot mort de foame, crezand ca nu este nimeni acasa, a sarit pe geamul care era deschis, cazand direct intr-un butoi cu apa. Butoiul s-a rasturnat pe covor, iar zgomotul a trezit-o pe doamna.
- Fir-ai al dracului de nemancat, nu puteai sa strigi la poarta, sa ceri o bucata de paine? Acum iti pun matura in mana, un burete si faci luna, ca eu nu curat in urma ta, iar la urma iti dau si o lectie.
Obraznic, hotul a vrut sa se imbranceasca cu cucoana. Apriga, ea a pus mana pe pistolul cu gloante de cauciuc si i-a gaurit o cizma. Speriat, omul a sters pe jos, a scos covorul afara, a facut curat luna in urma sa.
- Acum hai sa bem o tuica, sa mancam impreuna si sa ne impacam, ca eu nu tin dusmanie, i-a spus ea!
- Dar imi dati si 50 de lei sa imi cumpar cizme, ca m-ati lasat descult, a propus el.
- Bravo, omule, vrei sa te despagubesc ca ai venit la mine la furat! Sa fii al naibii de pacatos, e drept ca nu pot sa te las descult!
Partile s-au impacat, iar din acel moment nu au mai calcat-o hotii niciodata.

Barbati obraznici i-au facut avansuri, iar ea, constienta ca la 60 de ani arata ca la 40, chiar daca este apetisanta, le-a spus intotdeauna barbatilor insurati:
- Imi aduci adeverinta de la nevasta ca te lasa sa-ti faci amanta si te primesc!

De un Revelion a iesit in fata autobuzului, la 12 noaptea si l-a oprit. Mirat, soferul a intrebat-o:
- Ati patit ceva, doamna, de ati ieit inaintea mea, despletita, in papuci si in camasa de noapte, ca nu cred ca vreti sa mergeti undeva asa?
- Stai pe loc si lasa-ma sa ma urc langa dumneata! V-am oprit sa va spun „La multi ani tuturor!”. Am facut pariu cu prietenii mei si am castigat! La multi aaani!
- Va tineti de glume, doamna, iar eu trebuie sa ajung la gara la o anumita ora. Va rog sa incetati si sa coborati, i-a spus soferul.
- Uracios om! a spus in timp ce cobora suparata din autobuz.

Cand vreun sofer mai batran si urat o suna insistent, ea ii striga:
- Ba, eu niciodata in viata nu ma dau jos de pe un cal sa incalec un magar, tine minte!

Domna refugiata de la oras in satul meu cuminte, a devenit o pata de culoare, iar cand i se pare ca barfitoarele de profesie incearca sa atenteze la intimitatea ei, le spune de la obraz:
- Stii bancul cu Dabija...

Ingerul ierbii. Peste tot ce a creat, Dumnezeu a randuit un inger care sa vegheze. Unul veghea copacii, altul pasarile, altul florile si asa mai departe. Chiar si iarba pe care calcam a fost data in grija [...]
previous article
Ursul pacalit de vulpe. Era odata o vulpe vicleana, ca toate vulpile. Ea umblase o noapte intreaga dupa hrana si nu gasise nicairi. Facandu-se ziua alba, vulpea iese la marginea drumului si se culca sub o tufa, gandindu-se [...]
next article

Legenda pasarilor

Povesti Povestiri : : Monday, 31 Oct 2011

Ursul pacalit de vulpe

Povesti Povestiri : : Friday, 13 Jul 2012

La La La versus El Tio - Legenda
boliviana a baiatului surd care vindeca
lumea La La La versus El Tio - Legenda boliviana a baiatului surd care vindeca lumea

Povesti Povestiri : : Sunday, 4 Aug 2013

Femeia din padure

Povesti Povestiri : : Saturday, 11 Feb 2012

Ingerul ierbii

Povesti Povestiri : : Friday, 4 Nov 2011

Oricât de nervos ai fi, mai întâi
numără până la zece, indiferent de
situație Oricât de nervos ai fi, mai întâi numără până la zece, indiferent de situație

Povesti Povestiri : : Saturday, 17 Feb 2018