Mai merita sa te casatoresti?

Articol din categoria: Ghiduri haioase

propus: 31 Iul 2006
sursa: Articol semnat de Mediafax

Sursa: Libertatea Online (www.libertatea.ro) de luni, 31 iulie 2006
http://www.libertatea.ro/index.php?s ection=articole&screen=stire&sid=159204


Desi concubinajul nu mai este de multa vreme un fenomen discutabil, 60% dintre cupluri aleg sa se casatoreasca dupa cativa ani de viata petrecuti impreuna. De ce se mai casatoresc oamenii cand rata divorturilor este in continua crestere? Iata mai jos cateva motive bune si proaste pentru care au loc casatoriile.

Motive bune pentru casatorie

-Pentru ca esti indragostit - desi dragostea nu ar trebui sa constituie singurul motiv pentru a te casatori, e totusi un ingredient important intr-o relatie de succes.

- Pentru a-ti lua un angajament - ati decis ca vreti sa fiti impreuna toata viata, luand in considerare defectele si esecurile fiecaruia.

- Face parte din cultura ta - ceremonia casatoriei e o parte integranta din cultura sau credintele tale religioase si este un element important din sistemul tau de valori.

- Pentru a intemeia o familie - amandoi simtiti ca relatia voastra e sigura de multa vreme si ca mariajul este un mediu bun pentru a aduce pe lume copiii vostri.

- Pentru a sarbatori - pentru ca doriti ca familia si prietenii vostri ca se bucure alaturi de voi de angajamentul pe care l-ati luat.

Este momentul potrivit - aveti o relatie sigura si vi se pare ca urmatorul pas logic ar fi sa va casatoriti.

Motive proaste pentru casatorie

- Pentru a da siguranta relatiei - daca relatia nu pare sigura inainte de casatorie nu exista nici un motiv pentru a crede ca va deveni sigura dupa nunta. E mai dificil sa te desparti de cineva dupa ce te-ai casatorit, dar acest lucru nu inseamna ca vei fi mai fericita.

- Teama de a fi singur - unele persoane se casatoresc de teama de a nu ramane singure. Totusi, mai bine singur decat prost acompaniat.

- Pentru binele copiilor - in general, copiii au beneficii de pe urma convietuirii cu ambii parinti, dar daca doua persoane se casatoresc doar pentru ca au copii impreuna e putin probabil ca fiii lor vor avea parte de o familie fericita.

- Doresti o nunta mare - femeile in special se includ in aceasta ca-tegorie: nunta mare, rochie alba, totul stralucitor in jur, ca un basm si totul nu dureaza decat o zi.

- Pentru a te reface de pe urma unui divort - unii oameni doresc un al doilea mariaj pentru a trece peste durerea suferita in urma unui divort si pentru a-si demonstra ca nu sunt ei cei care au gresit.

Pot exista multe motive pentru a te casatori, bune sau proaste. Cel mai important lucru este ca ambii parteneri sa discute despre aceste motive si sa se convinga de faptul ca vor acest lucru.

Ganditi-va inainte sa faceti pasul

In momentul in care analizezi motivele pentru care doresti sa te casatoresti trebuie sa stii si ce inseamna casatoria. Unii oameni cred ca rata divorturilor a crescut din cauza faptului ca institutia casatoriei este supraapreciata, dar acest lucru nu trebuie sa fie valabil intotdeauna. In momentul in care impartasiti aceleasi sentimente si asteptari puteti sa faceti acest pas. Dar daca asteptati lucruri diferite de la viata si va hotarati sa va casatoriti veti fi amandoi dezamagiti.


Sursa: Libertatea Online (www.libertatea.ro) de luni, 31 iulie 2006
http://www.libertatea.ro/index.php?s ection=articole&screen=stire&sid=159204

Statistica mondiala. Daca ai putea reduce populatia din intreaga lume la un sat de 100 de persoane, mentinand proportiile tuturor popoarelor existente pe Pamant, acest sat ar fi compus in felul urmator: 57 de [...]
articol precedent
Manualul angajatului. Cu intrare in vigoare imediata CUM NE IMBRACAM Este recomandat sa veniti imbracati la serviciu conform salariului primit. Daca purtati pantofi Prada de $350 sau o geanta Gucci [...]
articol urmator

Imbatrinim si o sa fie si mai rau mai tirziu...

Ghiduri haioase : : Miercuri, 8 Feb 2006

Reguli de respectat in viata

Ghiduri haioase : : Joi, 24 Nov 2005

Din jurnalul de calatorie al unui turist american...

Ghiduri haioase : : Miercuri, 12 Iul 2006

Ghidul novicelui: simptome si solutii

Ghiduri haioase : : Marti, 13 Mar 2007

Tipuri de femei

Ghiduri haioase : : Marti, 6 Iun 2006

Despre gratar

Ghiduri haioase : : Marti, 11 Dec 2007

Mai merita sa te casatoresti?

Ghiduri haioase : : Luni, 31 Iul 2006

Cum arata ziua ideala la femei si la barbati

Ghiduri haioase : : Vineri, 24 Aug 2012

Reguli de comportament neveste / prietene in timpul CE 2008

Ghiduri haioase : : Miercuri, 4 Iun 2008

RUGACIUNEA CELOR STRESATI

Ghiduri haioase : : Miercuri, 31 Mai 2006

Cum sa fii nesuferit la birou?

Ghiduri haioase : : Vineri, 13 Iul 2007

Cum sa ai o viata de cuplu perfecta Cum sa ai o viata de cuplu perfecta

Ghiduri haioase : : Miercuri, 7 Iun 2006

Sistemul de (de)punctare al femeii

Ghiduri haioase : : Joi, 5 Apr 2007

Manualul angajatului

Ghiduri haioase : : Luni, 30 Oct 2006

Statistica mondiala

Ghiduri haioase : : Miercuri, 19 Iul 2006