FILE DIN VIATA UNUI GENIU MALEFIC

Articol din categoria: Satira Pamflet Amuzante

propus de: Asezona pe data: 2 Mar 2006
sursa: JULIUS CONSTANTINESCU, Ziarul

Sursa: Ziarul. (www.ziarulcn.com)


Unul dintre cele mai enervante lucruri in filme este acela ca personajul negativ, geniul malefic, isi dezvaluie intotdeauna planurile in fata eroului pozitiv, fiind absolut sigur ca acesta nu are cum sa le impiedice.
De fiecare data cand Bruce Willis, de pilda, il intreaba pe ticalos cam care i-ar fi planurile de viitor, geniul malefic nu pierde nici o ocazie sa le expuna pe larg, permitandu-i astfel eroului pozitiv sa le dejoace foarte simplu.
Grea trebuie sa fie viata de geniu malefic, in conditiile astea. Daca se suie in autobuz fara bilet, ticalosul nostru, in loc sa stea cu frica-n san, trage un ris diabolic si striga cat poate de tare, sa-l auda toti pasagerii: "Este absolut imposibil ca niste bieti controlori sa stea in calea planurilor mele! Voi merge pana la ultima statie fara bilet si, ca sa le arat cat ii dispretuiesc, o sa ma asez si pe locurile pentru pensionari, ca nici macar sa nu-i pot vedea daca urca in masina!". Daca vrea sa chiuleasca o zi de la serviciu, geniul malefic isi suna seful si-i spune: "Am decis sa va mint ca am o boala care ma va tine cel putin doua zile la pat, desi mie de fapt mi-e lene sa vin la lucru si vreau sa zac in pat pana la 12". Cand vine acasa baut la 2 noaptea, urla ca sa fie sigur ca-si trezeste consoarta: "Nevasta-mea n-o sa-si dea seama niciodata ca mirosul asta de bere vine de la cele douaspe halbe pe care le-am baut cu baietii si ca rujul de pe guler e al secretarei! O sa o mint ca m-a tinut seful la lucru pana la ora asta! Nu e omeneste posibil sa-si dea seama ca o pacalesc!". Daca ticalosul nostru iese cu o tipa in oras (da, stiu ca am zis ca avea nevasta, dar daca recititi fraza anterioara, va veti da seama ca mariajele geniilor malefice nu sunt tocmai trainice), dupa ce-i ia fetei un suc si un profiterol racneste, ca sa-l auda toata cofetaria "Acum, ca te-am pacalit cum ca as fi un tip dragut si stilat, o sa te invit la mine acasa, dupa care o sa incui usa si o sa te seduc!" (nu stiu daca ati observat ca geniile malefice nu folosesc niciodata obscenitati, spre deosebire de personajele pozitive, care zic "fuck" la fiecare trei cuvinte).
In conditiile astea, nu e mai bine sa fii om cinstit decat sa fii un ticalos? Spre deosebire de ticalosi, oamenii cinstiti fac blatul cu succes, n-au probleme sa chiuleasca de la munca si nici sa-si pacaleasca consoartele ca au avut de terminat o lucrare la serviciu. Cred ca, de fapt, cei mai mari ticalosi pe lumea asta sunt oameni cinstiti.


Sursa: Ziarul. (www.ziarulcn.com)

O cola, va rog. Dar sa fie rece.. Publicat de Cronicarul parizian la 24/03/2004 Am locul de langa culoar. As fi preferat unul la fereastra, dar ghisetista de pe Charles de Gaulle mi-a spus ca din pacate pe ultimul tocmai l-a [...]
articol precedent
Olimpiada de iarna. Cand e vorba de olimpiadele astea de iarna, important nu e ca participam. Important e sa scapam cu viata. Iar pana acum, de la Torino vin numai vesti bune. Deschizi radioul: La proba [...]
articol urmator

VORBE, NU FAPTE!

Satira Pamflet Amuzante : : Vineri, 28 Iul 2006

O ZI DIN VIATA UNUI ABONAT LA CABLU

Satira Pamflet Amuzante : : Luni, 22 Mai 2006

Diabet intre prieteni: versuri haioase diverse

Satira Pamflet Amuzante : : Sambata, 28 Iun 2014

Stand-Up Comedy: Revelionul
Comediantilor (Sambata, 4 Ianuarie 2020) Stand-Up Comedy: Revelionul Comediantilor (Sambata, 4 Ianuarie 2020)

Satira Pamflet Amuzante : : Marti, 31 Dec 2019

Revelionul Comediantilor Bucuresti
Duminica 7 Ianuarie 2018 Revelionul Comediantilor Bucuresti Duminica 7 Ianuarie 2018

Satira Pamflet Amuzante : : Vineri, 29 Dec 2017

'Regia' vazuta prin ochii unui gandac

Satira Pamflet Amuzante : : Vineri, 16 Iun 2006

Cum iti dai seama ca esti roman

Satira Pamflet Amuzante : : Joi, 7 Iun 2007

Jurnalul unui barbat de peste 40 de ani

Satira Pamflet Amuzante : : Miercuri, 9 Iul 2008

Prima Spovedanie

Satira Pamflet Amuzante : : Miercuri, 4 Nov 2009

S.A.D.V.A.

Satira Pamflet Amuzante : : Marti, 13 Dec 2005

Suntem un popor ales! Suntem un popor ales!

Satira Pamflet Amuzante : : Marti, 16 Iun 2009

Alergie romaneasca

Satira Pamflet Amuzante : : Joi, 4 Sep 2014

Stand-Up Comedy Bucuresti Sambata 6
Iulie 2019 Stand-Up Comedy Bucuresti Sambata 6 Iulie 2019

Satira Pamflet Amuzante : : Marti, 2 Iul 2019

Stand Up Comedy, Bucuresti, duminica
intrarea libera Stand Up Comedy, Bucuresti, duminica intrarea libera

Satira Pamflet Amuzante : : Joi, 25 Oct 2012

Noul regulament al meciurilor de fotbal

Satira Pamflet Amuzante : : Marti, 27 Iun 2006