Olimpiada de iarna

Articol din categoria: Satira Pamflet Amuzante

propus: 10 Mar 2006

Cand e vorba de olimpiadele astea de iarna, important nu e ca participam. Important e sa scapam cu viata. Iar pana acum, de la Torino vin numai vesti bune. Deschizi radioul: "La proba cutare, sportivul nostru s-a clasat pe locul 69...". Saijnoo! Adica n-a fost ultimul, c-ar fi spus. Iei ziarul: "Finalul cursei l-a gasit pe schiorul roman pe pozitia 78.". Pai, e bine.

Putea sa-l gaseasca degerat, putea sa-l gaseasca, Doamne fereste, in ghearele ursului. Sau sa-l mai caute si acum cu Saintbernarzii, ca muntele e periculos, o stie orice copil care a fost in tabara la Piatra Arsa. Dar, de departe, cele mai mari emotii le-am avut la proba de sarituri. Imaginati-va ca din alea doua sau trei trambuline de le avem prin tara, cea mai rasarita are saptej de metri, iar la olimpiada se sare de la o suta douzeci (120!). Ca si cum ti-ar muta usa blocului, de la parter la etajul doozeci. Ce sa-i zica antrenoru' baiatului ala de sade pe buza prapastiei: "Sa zbori ca finlandejii si sa aterizezi ca japonejii!"? Normal, ii zice: "Ba, sa nu mori, auzi? Sa nu mori, ca nici costumul de pe tine nu-i al tau". Cica s-a aruncat, saracu', cu unu' de imprumut, de la italieni, bogdaproste c-a scapat!

La proba de doi pe-o sanie, am iesit pe-un "fantastic loc cinspe", desi rezultatul e pur si simplu firesc. Generatia lui Torino 2006 a mai prins inca baza de antrenament intreaga, pan' s-apuce astia sa retrocedeze derdelusurile, cu tot cu parcuri.

E clar ca olimpiada de iarna nu-i ca vara. La asta de iarna, cand ai cu cine, n-ai unde, si cand ai unde, nu ninge. Si daca ninge, nu poti sa te apropii de Poiana Brasov, ca dai faliment cu club cu tot. La cat costa in Predeal cinci zile cu mic dejun, locul 53 la coborare, luat la Torino, e de-a dreptul miraculos.

Am iesit pe un remarcabil 26 la patinaj viteza. Unde s-o fi antrenat fata aia care l-a luat: pe DN1, cand uita astia sa dea cu sare? Iar in sporturile astea nu-i suficient sa-ti iei fularu' de-acasa si "sa dai totul pe teren". E clar ca in boburile alea se baga un Maserati de bani, sa nu-ti traga dreapta sau sa-ti bata dracu' tachetii cand te sui pe peretii aia cu doo sute la ora.

Deci, usor, copii, ca la Torino aluneca pe jos si e pacat sa stricati buletinele de stiri. La urma urmei, ce-i olimpiada asta? Un fel de serbarile zapezii, da-n statiuni mai ieftine decat la noi.


Adrian CERCELESCU, ziarul Adevarul din 17 (sau 18?) febr. 2006

FILE DIN VIATA UNUI GENIU MALEFIC. Sursa: Ziarul. (www.ziarulcn.com) Unul dintre cele mai enervante lucruri in filme este acela ca personajul negativ, geniul malefic, isi dezvaluie intotdeauna planurile in fata eroului [...]
articol precedent
Mandria de a fi inginer. Sursa: Lumea lui Naspa Rau. (www.nasparau.com) Acest text este un pamflet si trebuie tratat ca atare A trecut ceva vreme de cand un tip care-si extrage inspiratia si verva din [...]
articol urmator

O cola, va rog. Dar sa fie rece.

Satira Pamflet Amuzante : : Marti, 7 Feb 2006

CALATORIE TACUTA!

Satira Pamflet Amuzante : : Joi, 27 Apr 2006

S.A.D.V.A.

Satira Pamflet Amuzante : : Marti, 13 Dec 2005

Cum iti dai seama ca esti roman

Satira Pamflet Amuzante : : Joi, 7 Iun 2007

Cele 16 cereri ale subalternului

Satira Pamflet Amuzante : : Miercuri, 27 Dec 2006

La volan

Satira Pamflet Amuzante : : Luni, 10 Sep 2007

Mandria de a fi inginer

Satira Pamflet Amuzante : : Marti, 28 Mar 2006

'Regia' vazuta prin ochii unui gandac

Satira Pamflet Amuzante : : Vineri, 16 Iun 2006

Alergie romaneasca

Satira Pamflet Amuzante : : Joi, 4 Sep 2014

Diverse gripe... ucigatoare

Satira Pamflet Amuzante : : Miercuri, 11 Nov 2009

De ce mint barbatii femeile?

Satira Pamflet Amuzante : : Luni, 4 Dec 2006

MAREA MIGRATIE A GANDACILOR DE BUCATARIE

Satira Pamflet Amuzante : : Joi, 14 Sep 2006

Limba germana

Satira Pamflet Amuzante : : Miercuri, 29 Nov 2006

Ghicitori...

Satira Pamflet Amuzante : : Luni, 13 Nov 2006

Subiectele de la Bac 2012

Satira Pamflet Amuzante : : Luni, 8 Aug 2011