Accident de munca

Articol din categoria: Scrisori haioase

propus de: Bianca pe data: 14 Nov 2008
sursa: Muncitorul

Draga Domnule,

Va scriu ca raspuns la cererea dvs. de a va da amanunte suplimentare in Sectiunea 3 a Raportului de Accident de Munca unde am completat drept cauza, "slaba planificare", ca fiind cauza accidentului meu.
Ati cerut in mod expres explicatii amnuntite cu privire la accident si sper ca detaliile care urmeaza vor fi edificatoare.

Eu sunt zidar de meserie. In ziua accidentului lucram singur pe acoperisul unei cladiri inalte de 6 etaje.

Dupa ce mi-am terminat treaba, mi-am dat seama ca mi-au ramas caramizi nefolosite, care, cantarite mai tirziu, cantareau aproximativ 270kg.

Decat sa car caramizile jos in brate, in mai multe etape, am considerat ca e mai bine sa le cobor pe toate odata intr-un butoi, folosind scripetele instalat in acest scop in spatele cladirii.

Am asigurat franghia la nivelul solului, am urcat pe acoperis, am impins butoiul in afara cladirii si am incarcat caramizile. Dupa aceea am coborit de pe acoperis sa dezleg fringhia, tinind-o foarte strins ca sa asigur o coborire lenta a caramizilor. Veti observa in Sectiunea 11 a Raportului de Accident de Munca intocmit ca eu am o greutate de 72 kg.

Datorita surprizei pe care am avut-o cand am fost literalmente SMULS de la sol intr-un mod complet neasteptat, mi-am pierdut prezenta de spirit si am uitat sa dau drumul la franghie. Cred ca nu este nevoie sa va mai spun, am inceput o ascensiune rapida catre acoperis. In apropierea etajului 3, m-am intalnit cu butoiul incarcat cu caramizi care acum se indrepta vertiginos catre sol, intalnire in urma careia m-am ales cu capul spart, zgarieturi minore si o clavicula fracurata.

Datorita impactului, ascensiunea mea a incetinit pentru o secunda dupa care a continuat rapid catre nivelul acoperisului, neoprindu-ma decit atunci cand degetele mainii drepte au intepenit in scripete pana la nivelul celei de-a 3-a falange.

Din fericire, intre timp mi-am recapatat prezenta de spirit si am fost in stare sa ma tin strins de franghie, in ciuda faptului ca incepusem sa am dureri mari. Aproape simultan, oricum, butoiul cu caramizi a lovit solul si ca urmare a impactului, fundul butoiului a cedat. Acum, saracit de greutatea caramizilor, butoiul cantarea doar 27 kg. Ma refer din nou la greutatea mea; cum probabil v-ati imaginat deja, am inceput o coborare rapida.

In vecinatatea etajului 3, am intalnit butoiul care acum urca; ca urmare a intalnirii m-am ales cu fracturi la glezne si cu mai multe taieturi si zgirieturi la picioare si in general, pe restul corpului.

Aici, norocul meu a inceput sa se schimbe usor. Intalnind butoiul, a fost bine ca mi-a incetinit usor caderea - doar in masura in care numarul ranilor a fost oarecum limitat cand, am cazut pe gramada de caramizi si din fericire, am scapat doar cu 3 vertebre fisurate.

Imi pare rau sa va spun, asa cum stateam intins pe gramada de caramizi, cu dureri atroce, incapabil sa ma misc, din nou mi-am pierdut prezenta de spirit si am scapat franghia din miini. Asa cum stateam intins, pe spate, am putut sa vad cum butoiul gol si-a inceput calatoria in jos, catre mine, care explica explica cele 2 fracturi la picioare.

Sper din tot sufletul ca acest raport raspunde la toate intrebarile dvs.

Cu stima,
Georgescu Costel
Muncitor necalificat

Scrisoarea unei mame blonde. Draga fiule, Iti scriu aceste randuri ca sa stii ca iti scriu. Daca primesti aceasta scrisoare inseamna ca a ajuns cu bine. Daca nu o primesti, atunci sa ma anunti pentru a ti-o mai timite [...]
articol precedent
Un episod din jurnalul unui emigrant - continuare. 10 Mai 2000: Ma mut inapoi in Romania. Nu imi pot imagina cum cineva normal poate trai in Canada asta!!! 8 Decembrie 2000: Aterizez pe frumosul Otopeni. Nici nu ies bine ca sunt inconjurat [...]
articol urmator

Un episod din jurnalul unui emigrant - continuare

Scrisori haioase : : Duminica, 3 Ian 2010

Demisie oficiala

Scrisori haioase : : Marti, 2 Oct 2007

Nevasta 1.0

Scrisori haioase : : Sambata, 8 Sep 2007

Cel mai tare mail pentru Oprah trimis catre browserul Opera

Scrisori haioase : : Vineri, 27 Mai 2011

Scrisoarea unei mame blonde

Scrisori haioase : : Duminica, 31 Aug 2008

Accident de munca

Scrisori haioase : : Vineri, 14 Nov 2008

Scrisoarea unui utilizator

Scrisori haioase : : Vineri, 2 Feb 2007

Un episod din jurnalul unui emigrant.

Scrisori haioase : : Joi, 10 Aug 2006

Scrisoare de dragoste

Scrisori haioase : : Vineri, 2 Feb 2007

Lasare la vatra pe motiv de incompatibilitate legala

Scrisori haioase : : Joi, 13 Sep 2007

Prima slujba

Scrisori haioase : : Luni, 17 Mar 2008