Munca in exces impietreste inima

Articol din categoria: Teorii haioase

propus: 1 Sep 2006
sursa: B.M. ziarul Gandul

Sursa: Ziarul Gandul, 22 august 2006

40 la suta dintre americani nu-si iau concediu anul acesta.

Papa Benedict al XVI-lea ne invata ca munca in exces "impietreste inima"


Americanii refuza sa isi ia concediu si prefera sa vina la serviciu in fiecare zi a anului, 40 la suta dintre ei declarand ca nu si-au luat si nici nu isi vor lua vacanta in cursul lui 2006. Ceilalti 60 la suta dintre respondetii unui sondaj efectuat de Research Group si citat de cotidianul britanic The Telegraph declara ca nu au avut sau nu vor avea mai mult de o saptamana de concediu. "Ideea ca cineva ar putea pleca in vacanta doua saptamani a devenit de domeniu trecutului", afirma un angajat de la Asociatia Americana a Automobilelor, citat de publicatia amintita.

Declaratia surprinde tendinta americanilor din ultima vreme de a renunta la tot mai multe din cele 16 zile libere pe an (ce includ si sarbatorile legale). Renuntarea la vacanta se produce in conditiile in care angajatii din SUA dispun de cele mai putine zile libere, in timp ce italienii se bucura de 42, francezii au 37, germanii - 35, iar britanicii - 28. Datele din sondajul Research Group au fost revelate in timp ce agentiile internationale au difuzat predica de duminica a Papei Benedict al XVI-lea, care a avertizat umanitatea asupra efectelor nefaste ale muncii in exces asupra spiritului.

Aflat in vacanta la o resedinta din sudul Romei, Papa i-a sfatuit pe credinciosi: "Trebuie sa ne ferim, au spus sfintii, de pericolele activitatii excesive, indiferent de pozitia pe care cineva o detine, pentru ca prea multe griji duc adesea la o impietrire a inimii". Prea multa munca ar duce la "o suferinta a spiritului si o pierdere a inteligentei", a mai spus Papa.

Suveranul pontif a precizat ca avertismentul sau "este valabil pentru toate tipurile de slujbe, inclusiv pentru cei preocupati de conducerea Bisericii". Papa a citat din scrierile unui sfant din secolele 11-12, care a indraznit sa ii scrie de trei ori papei din acea vreme, Eugen al III-lea, punandu-l in garda asupra pericolelor reprezentate de prea multa munca. Suveranul Pontif a indemnat lumea "sa lase suficient timp pentru rugaciune si contemplare". Asemenea Papei, si companiile americane fac tot posibilul ca angajatii lor sa-si ia concediu, decretand vacante obligatorii de Craciun. Firma PricewaterhouseCoopers, de exemplu, se inchide timp de zece zile in perioada Craciunului si cinci zile cu ocazia Zilei nationale, de 4 iulie.(B.M.)

Noul sistem solar. Noul sistem solar. (sau: Mie imi placea de Pluto) http://www.iau2006.org/mirror/www.ia u.org/iau0603/index.html Sistemul solar a pierdut ieri o planeta din cele noua [...]
articol precedent
PASTILA DE CAP. Sursa: Evenimentul Zilei Online (www.evz.ro) de marti, 26 sep 2006 http://www.evz.ro/article.php?artid= 273542 Cum sa-ti gasesti perechea. Principalul motiv pentru care [...]
articol urmator

La ce ora pleci catre serviciu?

Teorii haioase : : Miercuri, 5 Mar 2008

Creativitate

Teorii haioase : : Vineri, 23 Nov 2007

Efectele terapeutice ale umorului Efectele terapeutice ale umorului

Teorii haioase : : Luni, 5 Feb 2007

Ce vor femeile de la barbati?

Teorii haioase : : Luni, 23 Ian 2012

Cum se spala femeile si barbatii

Teorii haioase : : Vineri, 16 Oct 2009

Teorie: de ce e bine sa bei bere...

Teorii haioase : : Duminica, 18 Oct 2009

Nuantele rasului

Teorii haioase : : Duminica, 11 Iun 2006

Diferenta dintre un simplu prieten si un prieten adevarat

Teorii haioase : : Luni, 25 Mar 2013

De ce tipa oamenii unii la altii?

Teorii haioase : : Sambata, 20 Mar 2010

Procesul tehnologic al preacunoscutei betii energetice

Teorii haioase : : Miercuri, 23 Oct 2013

Despre dragoste, teoria triunghiulara a dragostei

Teorii haioase : : Joi, 26 Ian 2006

Munca in exces impietreste inima

Teorii haioase : : Vineri, 1 Sep 2006

Elementul chimic 'Femeia'

Teorii haioase : : Duminica, 18 Oct 2009

Numerele pe care le folosim... Numerele pe care le folosim...

Teorii haioase : : Joi, 29 Mar 2007

Afirmatii care in general sunt adevarate

Teorii haioase : : Duminica, 15 Mai 2011