Furnicuta

Articol din categoria: Texte haioase Serviciu Business

propus: 26 Apr 2007
sursa: Email
Furnicuta

In fiecare zi, in zorii zilei, sosea la serviciu sau, furnicuta productiva si fericita. Acolo isi petrecea zilele furnicuta, muncea, muncea cu spor si canta vesela. Ea era fericita si firma mergea foarte bine.

Dar...

BONDARUL, Director General, la firma unde lucra furnicuta, a considerat ca nu era posibil ca furnicuta sa lucreze de capul ei, asa ca a creat postul de Supraveghetor. Pentru acesta l-a angajat pe SCARABEU, care avea multa experienta. Prima preocupare a Scarabeului supraveghetor a fost sa organizeze munca furnicutei, si a pus-o sa faca rapoarte de activitate zilnice. In curand a fost necesara angajarea unei Secretare pentru a-l ajuta pe Scarabeu la citirea si inregistrarea rapoartelor furnicutei. Asa ca au angajat o PaIANJENIta care organiza actele si raspundea la telefon.

Intre timp, furnica productiva si fericita muncea, muncea, muncea...

BONDARUL, Directorul General era foarte multumit de rapoartele date de SCARABEU, asa ca a mai cerut statistici, indicatoare de gestiune si pronostice. Atunci a fost nevoie de angajarea unui GANDAC, asistent pentru Supraveghetor... si a mai fost nevoie de un nou calculator si o imprimanta color.

Curand, furnicuta productiva si fericita a inceput sa se planga, de toata hartogaria si toate rapoartele pe care trebuia sa le faca. Cantecul ei nu mai era la fel de vesel ca inainte.

BONDARUL, Directorul General, vazand aceasta a considerat ca trebuia sa ia masuri. Asa ca, a creat postul de Sef de departament, acolo unde lucra furnicuta productiva si fericita. Postul i-a revenit unui GREIER, care si-a facut un birou nou, modern si echipat corespunzator. Noul sef de departament, avea nevoi de un asistent, care sa il ajute in pregatirea planului strategic si al bugetului pentru departamentul la care lucra furnicuta productiva si fericita.

FURNICUtA nu mai cinta ca inainte si era din ce in ce mai stresata.

Intr-o zi, Directorul General, uitandu-se pe cifre, si-a dat seama ca departamentul unde lucra furnicuta, nu mai era la fel de rentabil ca inainte. Asa ca a angajat-o pe BUFNIta, consultant de specialiatate, pentru un diagnostic. BUFNItA a stat 3 luni la firma, in urma studiilor facute a tras urmatoarea concluzie: "Departamentul are prea mult personal"...

Asa ca urmand sfatul specialistului s-a facut o reducere de personal.

FURNICUtA a fost prima pe lista, deoarece era nemultumita mereu...

Morala: Nici sa nu-ti treaca prin cap sa fii o furnicuta productiva si fericita. E de preferat sa fii incompetent si nefolositor. Incompetentii nu au nevoie de supraveghetori... toata lumea isi da seama de ce. Si daca, in ciuda "eforturilor" tale esti productiv, sa nu arati, pentru nimic in lume ca esti fericit. Asta nu ti se va ierta!
Dar daca, in ciuda celor de mai sus, te incapatanezi sa fii o FURNICUta PRODUCTIVa SI FERICITa, lucreaza pe cont propriu, astfel incat sa nu tii in carca bondari, scarabei, paienjeni, gandaci, greieri si bufnite.

Training vanzari. Se intalnesc Itic si Strul. Itic, suparat, Strul, vesel, n-avea nicio treaba. S: - Frate, am scapat de toate problemele! I: - Da' ce-ai facut, ma? S: - Mi-am luat un elefant, frate! [...]
articol precedent
METAFORA. (din Cursul Abilitati manageriale in lucrul cu oamenii) 1. Gastele zboara in stoluri in forma de V. Cand fiecare gasca da din aripi ea creeaza un curent ascendent ce sustine gasca [...]
articol urmator

Comentarii: 1

(Max. 10 de comentarii pe pagina)

Comenteaza si tu

Comentariu articol: tatiana - 4 Dec 2009

Comentariu fffffffffff frumos

Comenteaza si tu

Dilemele unui angajat Dilemele unui angajat

Texte haioase Serviciu Business : : Duminica, 30 Nov 2008

Training vanzari

Texte haioase Serviciu Business : : Vineri, 13 Apr 2007

Politica firmei

Texte haioase Serviciu Business : : Duminica, 11 Iun 2006

Sunt un simplu angajat

Texte haioase Serviciu Business : : Joi, 21 Feb 2008

Furnicuta Furnicuta

Texte haioase Serviciu Business : : Joi, 26 Apr 2007

Mesaj de intampinare pentru noii
angajati Bancpost Mesaj de intampinare pentru noii angajati Bancpost

Texte haioase Serviciu Business : : Vineri, 30 Mar 2007

Raspunsuri reale la interviul de angajare

Texte haioase Serviciu Business : : Joi, 17 Iun 2010

Test de imaginatie

Texte haioase Serviciu Business : : Duminica, 4 Mar 2012

Lectii haioase si valoroase de business

Texte haioase Serviciu Business : : Vineri, 24 Mai 2013

Idiotii utili

Texte haioase Serviciu Business : : Miercuri, 15 Mar 2006

Soricelul si Banca Mondiala Soricelul si Banca Mondiala

Texte haioase Serviciu Business : : Miercuri, 5 Ian 2011

Marketing

Texte haioase Serviciu Business : : Vineri, 22 Feb 2008

Cel mai scurt discurs

Texte haioase Serviciu Business : : Luni, 18 Iun 2012

METAFORA

Texte haioase Serviciu Business : : Joi, 27 Sep 2007

Cursa de canoe Cursa de canoe

Texte haioase Serviciu Business : : Miercuri, 24 Oct 2007