CEA MAI TARE DEMISIE A UNUI ADMINISTRATOR DE SISTEM IT

Articol din categoria: Texte haioase Serviciu Business

propus: 10 Ian 2009
sursa: BusinessTime

Draga domnule B., ca un biet angajat al unei institutii de prestigiu, am cateva asteptari perfect normale. Prima dintre ele e ca superiorul meu sa dea dovada macar de o inteligenta infima, care sa o depaseasca putin pe a veveritei din parcul de vis-a-vis. Dupa ce m-ai hartuit constant si deosebit de enervant pe tot parcursul sarcinilor de serviciu, pot sa afirm cu tarie ca esti unul din putinele deseuri genetice ale vremurilor noastre. Daca este sa ma intrebi, ca administrator de retea, trebuie sa-ti spun ca am fost angajat pentru ca stiu Unix si Linux si tot restul, dar se pare ca m-ai luat pe post de papagal public, de cand toti colegii se distreaza copios cand incerc sa iti explic cum se face un "cut and paste".
Pentru a suta oara!
Mi-este clar ca nu poti intelege computerele mileniul asta. Un sistem binar te face sa te zapacesti. Sunt prea multe optiuni, nu? La fel, nu vei intelege niciodata de ce te uraste toata echipa, dar am sa incerc sa iti explic, chiar daca sunt sigur ca va avea acelasi efect ca atunci cand ti-as explica ce este un IP.
In fine, noul tau MacBook are mai multa personalitate decat poti avea tu trei vieti de-acum inainte. Te fatai prin cladire toata ziua, cautand in zadar sa-i prinzi cu fofarlica pe ceilalti. In lumea asta a evolutiei managementului, tu esti alga aia verde-albastruie sau parameciul pe care il inghite toata lumea si de care rade toata lumea.
Daca am vazut ca nu e cale ca situatia sa se schimbe, ma simt fortat sa-mi prezint demisia, dar trebuie sa-mi afirm cateva puncte de vedere:
1. Cand cineva iti cere o recomandare pentru a se angaja, este impotriva firii sa dai una negativa. Cel mai usturator pentru mine ar fi fost sa scrii "Prefer sa nu comentez".
2. Detin toate parolele ale oricarui cont din sistem si stiu orice paroluta pe care ai avut-o in ultimii 5 ani. Daca te hotarasti sa faci pe dragutul, o sa public imediat lista ta de "favourites". Sunt sigur ca un cuvant ca "Lolita" nu este vazut prea bine de partenerii tai de afaceri.
3. Ultima data cand ti-am imprumutat camera foto "sa faci poze la ziua mamei", ai uitat sa mentionezi ca aveai de gand sa te pozezi singur, nud in fata oglinzii. Apoi, ups, ai uitat sa stergi cardul, ca un repetent al tehnicii ce esti. Sa nu mai zic ca nu am vazut in viata mea asemenea gesturi facute cu sticla de ketchup in pielea goala, dar te asigur ca ele au fost copiate si pastrate la loc sigur, pana obtin scrisoarea aia de recomandare (si incearca sa folosesti spell-check, m-am saturat sa-ti tot corectez gramatica).
Multumesc pentru timpul acordat si ma astept sa am scrisoarea de recomandare pe birou pana la 8 dimineata, niciun minut mai tarziu! Daca sufli o vorbulita despre ce ti-am scris, fii gata sa iti raspandesc toate obsesiile nesimtite in lumea larga. Nu te pune cu administratorii de sistem, pentru ca ei stiu absolut tot ceea ce faci in timpul liber.

Cu drag,
T.B.

Nota: scrisoarea este cat se poate de reala, adaptata de redactorii BusinessTime. Autorul este Ted Brewer, care chiar a trimis sefului sau o asemenea demisie. Funny!

Dilemele unui angajat. • Vii dimineata tarziu - esti exemplu negativ. • Vii punctual - ai venit sa-ti spionezi subalternii la sosire. • Esti prietenos cu subalternii - [...]
articol precedent
Daca vrei sa-ti fie bine, ajuta-te singur!. A fost odata un taran sarac si cinstit, roman. (El putea fi deopotriva bulgar, bosniac, albanez, slovac, polonez sau ucrainian, importante fiind - in acest caz - saracia si cinstea. De altfel, [...]
articol urmator

Comentarii: 1

(Max. 10 de comentarii pe pagina)

Comenteaza si tu

Comentariu articol: Daniel - 19 Iun 2010

Comentariu ha ha lol daca a publicat-o aici inseamna ca nu si-a primit scris scrisoarea de recomandare asa cum sia dorit , pun pariu ca nici acel "manager" nu mai lucreaza acolo dupa ce a citit seful asta..

Comenteaza si tu

Dilemele unui angajat Dilemele unui angajat

Texte haioase Serviciu Business : : Duminica, 30 Nov 2008

Politica firmei

Texte haioase Serviciu Business : : Duminica, 11 Iun 2006

METAFORA

Texte haioase Serviciu Business : : Joi, 27 Sep 2007

Anunturi pentru pilula de ras: exprimare defectuoasa

Texte haioase Serviciu Business : : Luni, 24 Oct 2011

Raspunsuri reale la interviul de angajare

Texte haioase Serviciu Business : : Joi, 17 Iun 2010

Facerea lumii. Varianta financiara

Texte haioase Serviciu Business : : Miercuri, 13 Aug 2008

CEA MAI TARE DEMISIE A UNUI ADMINISTRATOR DE SISTEM IT

Texte haioase Serviciu Business : : Sambata, 10 Ian 2009

Scrisoare de recomandare... Haioasa

Texte haioase Serviciu Business : : Joi, 2 Iun 2011

Rezolvarea crizei

Texte haioase Serviciu Business : : Luni, 13 Apr 2009

Soricelul si Banca Mondiala Soricelul si Banca Mondiala

Texte haioase Serviciu Business : : Miercuri, 5 Ian 2011

Lectii haioase si valoroase de business

Texte haioase Serviciu Business : : Vineri, 24 Mai 2013

Furnicuta Furnicuta

Texte haioase Serviciu Business : : Joi, 26 Apr 2007

Socialism la examen

Texte haioase Serviciu Business : : Miercuri, 9 Iun 2010

Mesaj de intampinare pentru noii
angajati Bancpost Mesaj de intampinare pentru noii angajati Bancpost

Texte haioase Serviciu Business : : Vineri, 30 Mar 2007

Idiotii utili

Texte haioase Serviciu Business : : Miercuri, 15 Mar 2006