Viata

Articol din categoria: Maxime Cugetari

propus: 27 Sep 2007
sursa: Email

Cand lucrurile par sa o ia razna si nu-ti mai ajung 24 ore in zi, sa te gandesti la borcanul de maioneza si cele 2 cani de cafea...

Un profesor de filosofie statea in fata clasei avand pe catedra cateva lucruri. Cand ora a inceput, fara sa spuna un cuvant, a luat un borcan mare de maioneza gol, pe care l-a umplut cu mingii de golf. I-a intrebat pe studenti daca borcanul este plin si acestia au convenit ca era.

Profesorul a luat atunci o cutie cu pietricele pe care le-a turnat in borcan, scuturandu-l usor. Pietricelele au umplut golurile dintre mingiile de golf. I-a intrebat din nou pe studenti daca borcanul era plin iar acestia au fost de acord ca era.

Profesorul a luat dupa aceea o cutie cu nisip pe care l-a turnat in borcan. Firesc, nisipul a umplut de tot borcanul. I-a intrebat din nou pe studenti cum statea treaba, iar acestia au raspuns in cor "pliiin"!
Profesorul a scos de sub catedra doua cesti cu cafea pe care le-a turnat in borcan, umplandu-l de aceasta data definitiv. Studentii au ras.

"Acum" a spus profesorul dupa ce hohotele s-au domolit, "as dori sa intelegeti ca acest borcan reprezinta viata voastra. Mingiile de golf reprezinta lucrurile importante pentru voi: familia, copiii, sanatatea, prietenii si pasiunile voastre, si ca daca totul ar fi pierdut, in afara de acestea, viata voastra ar fi tot plina."
"Pietricelele sunt celelalte lucruri care conteaza pentru voi: serviciul, casa, masina, iar nisipul e restul lucrurilor marunte"
"Daca veti incepe cu nisipul," a continuat el "nu veti mai avea unde sa puneti mingiile de golf si pietricelele"

"La fel si in viata, daca iti irosesti tot timpul si energia pentru lucrurile mici, nu vei avea niciodata timp pentru lucrurile importante pentru tine."
"Acorda atentie lucurilor importante pentru fericirea ta. Joaca-te cu copiii, fa-ti controale medicale periodic, iesi cu sotia in oras la cina, joaca golf, vei avea suficient timp alta data sa faci curat sau sa repari cine stie ce dispozitiv. Ai, in primul rand grija de mingile de golf, ele conteaza cu adevarat.
Stabileste-ti prioritatile, restul e doar nisip."
Unul dintre studenti a ridicat mana interesandu-se ce reprezentau cele doua cani de cafea. Profesorul a zambit.

"Ma bucur ca intrebi asta,ele vor doar sa arate ca, oricat de plina ar parea viata ta, e loc intotdeauna pentru doua cani de cafea, impreuna cu un prieten."

Scrisoare catre generatia noastra.... Nascuti la inceputul anilor 70-80, vedem acum in anul 2006 cum casa parintilor nostri este de 50 de ori mai scumpa decat atunci cand au cumparat-o si realizam ca noi o sa platim pentru casele noastre [...]
articol precedent
9.11.... Orice se intampla in viata este spre binele nostru... asa ca inceteaza sa-ti mai faci griji pentru viitor si uita trecutul. Dupa evenimentele dela 11 septembrie, o firma a invitat membrii [...]
articol urmator

Maxime remarcabile

Maxime Cugetari : : Miercuri, 6 Iun 2007

Insulte politicoase

Maxime Cugetari : : Miercuri, 16 Ian 2008

Succese care te injosesc si infrangeri care te inalta!

Maxime Cugetari : : Marti, 21 Nov 2006

PROVERBE RASTALMACITE

Maxime Cugetari : : Joi, 31 Mai 2007

Viata

Maxime Cugetari : : Joi, 27 Sep 2007

Cu timpul

Maxime Cugetari : : Duminica, 22 Nov 2009

Maxime si cugetari cu rima

Maxime Cugetari : : Marti, 5 Nov 2013

Sirop pt zile mohorite

Maxime Cugetari : : Joi, 24 Nov 2005

Am invatat...

Maxime Cugetari : : Vineri, 19 Aug 2011

Despre femei

Maxime Cugetari : : Luni, 22 Ian 2007

Ganduri de 'babeta'

Maxime Cugetari : : Marti, 7 Feb 2006

Cele mai frumoase momente ale vietii

Maxime Cugetari : : Miercuri, 15 Mar 2006

Un barbat analizeaza articolul nehotarat
din limba romana Un barbat analizeaza articolul nehotarat din limba romana

Maxime Cugetari : : Joi, 20 Mai 2010

Invingatorul

Maxime Cugetari : : Duminica, 20 Ian 2008

De ce?

Maxime Cugetari : : Miercuri, 30 Ian 2008