Povestea creionului - Paolo Coelho

Articol din categoria: Maxime Cugetari

propus de: Claudia pe data: 9 Iul 2008
sursa: ?

Copilul isi privea bunicul scriind o scrisoare. La un moment dat intreaba:

- Scrii o poveste care ni s-a intamplat noua? Sau poate o poveste despre mine?

Bunicul se opri din scris, zambi si-i spuse nepotului:

- E adevarat, scriu despre tine. Dar mai important decat cuvintele este creionul cu care scriu. Mi-ar placea sa fii ca el, cand vei fi mare.

Copilul privi creionul intrigat, fiindca nu vazuse nimic special la el.

- Dar e la fel ca toate creioanele pe care le-am vazut in viata mea!

- Totul depinde de felul cum privesti lucrurile. Exista cinci calitati la creion, pe care, daca reusim sa le mentinem, vom fi totdeuna niste oameni care traiesc in buna pace cu lumea.

1. Prima calitate: poti sa faci lucruri mari, dar sa nu uiti niciodata ca exista o Mana care ne conduce pasii. Pe aceasta mana o numim Dumnezeu si el ne conduce totdeauna conform dorintei lui.

2. A doua calitate: din cand in cand trebuie sa ma opresc din scris si sa folosesc ascutitoarea. Asta inseamna un pic de suferita pentru creion, dar pana la urma, va fi mai ascutit. Deci, sa stii sa suporti unele dureri, pentru ca ele te vor face mai bun.

3. A treia calitate: creionul ne da voie sa folosim guma pentru a sterge ce era gresit. Trebuie sa intelegi ca a corecta un lucru nu inseamna neaparat ceva rau, ceea ce este neaparat este faptul ca ne mentinem pe drumul drept.

4. A patra calitate: la creion nu este important lemnul sau forma lui exterioara, ci mina de grafit din interior. Tot asa, ingijeste-te de ce se intampla inlauntrul tau.

5. A cincea calitate: lasa totdeauna o urma. Tot asa, sa stii, ca tot ce faci in viata va lasa urme, astfel ca trebuie sa incerci sa fii constient de fiecare fapta a ta.

De ce?. - De ce poate sosi acasa o pizza comandata, mai repede decat ambulanta? - De ce lumea comanda un cheesburger dublu, o portie mare de cartofi prajiti si o cola light? - De ce putem gasi un loc [...]
articol precedent
Barbatii si femeile!. A te marita cu un barbat divortat este o datorie ecologica. Intr-o lume in care sunt mai multe femei decat barbati, barbatii trebuie neaparat folositi de mai multe ori. Nu incerca sa inveti [...]
articol urmator

Comentarii: 2

(Max. 10 de comentarii pe pagina)

Comenteaza si tu

Comentariu articol: Daniel - 28 ani contact lightning366@yahoo.com - 8 Mai 2010

Comentariu lol nu miam comparat niciodata viata cu 1 creion
ma simt mult mai luminat acum >.>

Comentariu articol: Alexandru - 16 Sep 2009

Comentariu merci!!!

Comenteaza si tu

Maxime si cugetari cu rima

Maxime Cugetari : : Marti, 5 Nov 2013

Cugetari haioase

Maxime Cugetari : : Vineri, 21 Sep 2012

Am invatat...

Maxime Cugetari : : Vineri, 19 Aug 2011