Cu timpul

Articol din categoria: Maxime Cugetari

propus de: Claudia pe data: 22 Nov 2009
sursa: Jorge Louis Borges

Dupa un anumit timp, omul invata sa perceapa diferenta subtila intre a sustine o mana si a inlantui un suflet, si invata ca amorul nu inseamna a te culca cu cineva si ca a avea pe cineva alaturi nu e sinonim cu starea de siguranta, si asa, omul incepe sa invete... ca saruturile nu sunt contracte si cadourile nu sunt promisiuni, si asa omul incepe sa-si accepte caderile cu capul sus si ochii larg deschisi, si invata sa-si construiasca toate drumurile bazate in astazi si acum, pentru ca terenul lui "maine" este prea nesigur pentru a face planuri ... si viitorul are mai mereu o multime de variante care se opresc insa la jumatatea drumului.
Si dupa un timp, omul invata ca daca e prea mult, pana si caldura cea datatoare de viata a soarelui, arde si calcineaza. Asa ca incepe sa-si planteze propria gradina si-si impodobeste propriul suflet, in loc sa mai astepte ca altcineva sa-i aduca flori, si invata ca intradevar poate suporta, ca intradevar are forta, ca intradevar e valoros, si omul invata si invata ... si cu fiecare zi invata.

Cu timpul inveti ca a sta alaturi de cineva pentru ca iti ofera un viitor bun, inseamna ca mai devreme sau mai tarziu vei vrea sa te intorci la trecut.

Cu timpul intelegi ca doar cel care e capabil sa te iubeasca cu defectele tale, fara a pretinde sa te schimbe, iti poate aduce toata fericirea pe care ti-o doresti. Iti dai seama cu timpul ca daca esti alaturi de aceasta persoana doar pentru a-ti intovarasi singuratatea, in mod inexorabil vei ajunge sa nu mai vrei sa o vezi.

Ajungi cu timpul sa intelegi ca adevaratii prieteni sunt numarati, si ca cel care nu lupta pentru ei, mai devreme sau mai tarziu se va vedea inconjurat doar de false prietenii.

Cu timpul inveti ca vorbele spuse intr-un moment de manie, pot continua tot restul vietii sa faca rau celui ranit.

Cu timpul inveti ca a scuza e ceva ce poate face oricine, dar ca a ierta, asta doar sufletele cu adevarat mari o pot face.

Cu timpul intelegi ca daca ai ranit grav un prieten, e foarte probabil ca niciodata prietenia lui nu va mai fi la aceeasi intensitate.

Cu timpul iti dai seama ca desi poti fi fericit cu prietenii tai, intr-o buna zi vei plange dupa cei pe care i-ai lasat sa plece.

Cu timpul iti dai seama ca fiecare experienta traita alaturi de fiecare fiinta, nu se va mai repeta niciodata.

Cu timpul iti dai seama ca cel care umileste sau dispretuieste o fiinta umana, mai devreme sau mai tarziu va suferi aceleasi umilinte si dispret, dar multiplicate, ridicate la patrat.

Cu timpul inveti ca grabind sau fortand lucrurile sa se petreaca, asta va determina ca in final, ele nu vor mai fi asa cum sperai.

Cu timpul iti dai seama ca in realitate, cel mai bine nu era viitorul, ci momentul pe care-l traiai exact in acel moment.

Cu timpul vei vedea ca desi te simti fericit cu cei care-ti sunt imprejur, iti vor lipsi teribil cei care mai ieri erau cu tine si acum s-au dus si nu mai sunt...

Cu timpul vei invata ca incercand sa ierti sau sa ceri iertare, sa spui ca iubesti, sa spui ca ti-e dor, sa spui ca ai nevoie, sa spui ca vrei sa fii prieten, dinaintea unui mormant, nu mai are nici un sens.

Dar din pacate, se invata doar cu timpul.

.... In concluzie, fiti haiosi cu voi si cei dragi voua!

Barbatii si femeile!. A te marita cu un barbat divortat este o datorie ecologica. Intr-o lume in care sunt mai multe femei decat barbati, barbatii trebuie neaparat folositi de mai multe ori. Nu incerca sa inveti [...]
articol precedent
Un barbat analizeaza articolul nehotarat din limba romana. Stau si ma gandesc: oare e intamplator faptul ca tot ce denumeste ceva care te enerveaza, te pune in pericol, sau te distruge pare a fi FEMININ? Iar apoi tot ce ne alina, ne bucura si ne mai da [...]
articol urmator

Am invatat...

Maxime Cugetari : : Vineri, 19 Aug 2011

Sirop pt zile mohorite

Maxime Cugetari : : Joi, 24 Nov 2005

Scrisoare catre generatia noastra...

Maxime Cugetari : : Marti, 17 Iul 2007

Cu timpul

Maxime Cugetari : : Duminica, 22 Nov 2009

Ganduri despre burlacie si casatorie

Maxime Cugetari : : Vineri, 1 Sep 2006

Maxime remarcabile

Maxime Cugetari : : Miercuri, 6 Iun 2007

De ce?

Maxime Cugetari : : Miercuri, 30 Ian 2008

Ganduri de 'babeta'

Maxime Cugetari : : Marti, 7 Feb 2006

PROVERBE RASTALMACITE

Maxime Cugetari : : Joi, 31 Mai 2007

Despre femei

Maxime Cugetari : : Luni, 22 Ian 2007

9.11...

Maxime Cugetari : : Luni, 15 Oct 2007

Insulte politicoase

Maxime Cugetari : : Miercuri, 16 Ian 2008

Succese care te injosesc si infrangeri care te inalta!

Maxime Cugetari : : Marti, 21 Nov 2006

Paradox...

Maxime Cugetari : : Miercuri, 15 Mar 2006

Povestea creionului - Paolo Coelho

Maxime Cugetari : : Miercuri, 9 Iul 2008