Economisti si ingineri

Articol din categoria: Texte haioase Bancuri

propus: 6 Mar 2007
sursa: Email

3 povesti din viata

Prima...

Unsprezece persoane atarnau de un cablu fixat de un elicopter. Erau zece economisti si un inginer. Deoarece cablul nu era suficient de solid sa-i tina mult timp pe toti, s-au decis ca unul din ei sa se sacrifice, pt. ca ceilalti sa se poata salva.
Nu s-au putut hotara, cine sa fie nenorocitul, asa ca, in final, inginerul a tinut un discurs foarte impresionant. El a spus ca va da drumul cablului de buna voie, deoarece inginerii sunt obisnuiti sa faca orice pt. firma lor, sa se sacrifice pt. familia lor, sa ofere totul firmei, sa faca ore suplimentare si sa nu primeasca nimic in schimb.
Dupa ce a terminat discursul lacrimogen, toti economistii au inceput sa-l aplaude...

Morala:
Nu subestima niciodata mintea inginerului.


A doua...

Un grup de ingineri si un grup de economisti calatoresc cu trenul la o conferinta. Fiecare economist are cate un bilet. Tot grupul de ingineri si-a cumparat un singur bilet. Economistii dau din cap dezaprobator si in taina se bucura de amenda pe care o vor primi inginerii la venirea conductorului.
Deodata un inginer striga: ”Vine conductorul!" - la care toti inginerii alearga si se inghesuie intr-o toaleta. Conductorul verifica biletele economistilor. Vazand WC-ul ocupat, bate la usa: ”Biletul la control, va rog!" Unul dintre ingineri impinge biletul pe sub usa, conductorul verifica si pleaca multumit.
La intoarcere, economistii se hotarasc sa foloseasca aceeasi smecherie. Cumpara deci un singur bilet pt. tot grupul si raman foarte mirati, vazand ca de aceasta data inginerii nu au nici macar un singur bilet. Dupa un timp, striga un inginer: “Vine conductorul!" Economistii alearga imediat la toaleta si se incuie acolo.
Inginerii merg tacticosi pana la urmatoarea toaleta. Inainte ca ultimul sa intre, bate mai intai la usa toaletei cu economisti, spunand: "Biletul la control, va rog!"

Si morala povestii? Economistii folosesc cu predilectie metodele inginerilor... chiar daca nu le inteleg cu adevarat!


Cea de-a treia...

Intr-o zi, trei economisti se plimbau printr-o padure deasa. Deodata au ajuns la un rau involburat, pe care trebuiau neaparat sa-l treaca. Dar cum sa reuseasca?
Primul economist ingenunche si incepu sa se roage: "Doamne, da-mi te rog puterea sa trec inot acest rau involburat!"
*pppppfffffffuuuuffffffff*
... si Dumnezeu ii dadu brate lungi si picioare puternice. Asa a reusit sa treaca inot raul. I-au trebuit mai mult de doua ore si de trei-patru ori era sa se inece
DAR: a reusit!
Al doilea economist, vazand acestea, a ingenunchiat si a inceput sa se roage: "Doamne, te rog, da-mi puterea si mijloacele necesare sa pot traversa raul!"
*pppppfffffffuuuuffffffff*
... si Dumnezeu i-a dat o barcuta. A reusit sa traverseze raul involburat, chiar daca de mai multe ori era sa se rastoarne.
Al treilea economist, observand cele petrecute, a ingenuncheat si el si s-a rugat: "Bunule Dumnezeu, da-mi te rog forta, mijloacele si inteligenta necesara sa trec cu bine raul!"
*pppppfffffffuuuuffffffff*
... si Dumnezeu il transforma pe economist in inginer. Acesta a scos din buzunar harta, a studiat-o cateva momente, dupa care s-a dus vreo 100 m in susul raului… si a trecut podul.


Trimite prezenta unui inginer inteligent, sa aiba ceva de ras, si economistilor care crezi ca ar putea suporta adevarul!!!

Discurs politic. Articolul citit de sus in jos, e discursul pentru alegatori. Citit de jos in sus, este ceea ce gindesc ei cu adevarat: - in partidul nostru politic, ne respectam promisiunile - doar [...]
articol precedent
Barbatii, definitie completa. Ce trebuie sa faca o femeie cand sotul alearga in zig-zag in gradina? Sa continue sa traga. Barbatii sunt proba ca reincarnarea exista... Nu se poate fi atat de «dus» intr-o [...]
articol urmator

Comentarii: 1

(Max. 10 de comentarii pe pagina)

Comenteaza si tu

Comentariu articol: robert - 16 Mar 2007

Comentariu sunt niste bancuri sooper sunteti tari

Comenteaza si tu

Cum se da o veste proasta

Texte haioase Bancuri : : Luni, 26 Sep 2011

Mos Craciun este femeie!

Texte haioase Bancuri : : Luni, 22 Nov 2010

Gandurile unui bebe la botez Gandurile unui bebe la botez

Texte haioase Bancuri : : Vineri, 16 Iul 2010

Cursuri

Texte haioase Bancuri : : Vineri, 6 Iul 2007

Barbatii, definitie completa

Texte haioase Bancuri : : Marti, 13 Mar 2007

Invatamantul romanesc

Texte haioase Bancuri : : Duminica, 20 Ian 2008

Greierele si furnica, versiunea franceza

Texte haioase Bancuri : : Joi, 29 Nov 2012

Comentariul literar al unei manele

Texte haioase Bancuri : : Luni, 16 Iun 2008

13 dovezi clare care arata ca barbatii sunt discriminati

Texte haioase Bancuri : : Duminica, 8 Iul 2012

Jurnalul lui tanti Aglae (pentru cei care fac pelerinaj la pupat de... sarmale)

Texte haioase Bancuri : : Joi, 11 Apr 2013

NOTA de la Directorul General catre Directorii Executivi:

Texte haioase Bancuri : : Vineri, 21 Sep 2012

Radio Erevan

Texte haioase Bancuri : : Joi, 7 Iun 2007

Fun cu litera P

Texte haioase Bancuri : : Miercuri, 28 Nov 2007

Mituri despre dieta si gimnastica

Texte haioase Bancuri : : Marti, 10 Oct 2006

Rugaciunea unei femei

Texte haioase Bancuri : : Luni, 21 Sep 2009