Gândurile unui bebe la botez

Articol din categoria: Texte haioase Bancuri

propus de: Claudia pe data: 16 Iul 2010
sursa: ?
Gândurile unui bebe la botez

14.00. Multă lume în casă. Mama s-a coafat, tata are un soi de șervet verde legat de gât, cam ca babețica mea, dar mai îngust. Arată caraghios, am râs de el. Bietul tata, crede că râd de fapt cu el. Oricum, suspect de multă agitație. Presimt că e în legătură cu mine. Ia să stau treaz. Nu, mamă, nu vreau să dorm și nici să mănânc. Voi îmi pregătiți ceva.

15.00. Au mai venit și alții. Vorbesc tare, râd. Din când în când se apleacă și mă gâdilă. Ăsta-i un obicei tâmpit - ce, ne cunoaștem? Pe voi vă gâdilă necunoscuții în dormitor? Ia să plâng nițel, poate mă ia mama-n brațe și scap. Deci trag aer în piept, deschid gura și...

15.45. Presupun c-am adormit. Adică trebuie să fi dormit, nu? că acuma m-au trezit. Ce mitocani... Bă, dormeam, da? Ce mă trambalați atâta? Na, că acum a apucat-o pe mama cheful să mă schimbe! Femeie, tu pe ce lume ești? Lasă-mă-n pace să dorm! Ia să tragem aer în piept...

16.15. Credeți că am chef de plimbare? Adică, zău, vă imaginați că asta vrea omu' sâmbătă după-amiază pe la patru, să se dea cu mașina? Și acum ne și întoarcem, că cică au uitat un certificat de naștere. Asta mi se pare o prostie - ce, aveți nevoie de dovezi că m-am născut? nu urlu suficient de tare aici? Nu pricepeți? Vreau aaa-caaa-săăăă, la mine-n paaaat!

16.30. Oooo, ce de luminițe-n camera asta! Și ce tavan înalt! Miroase cam nașpa, n-ar strica o curățenie generală, dar dacă n-au ferestre, nici n-ai ce să speri... Uite-i și pe tipii ăștia, umblă-n rochii aurii cu mâneci negre, doi bărboși... na că unul a pus mâna pe mine - ia gheara, bă nașpetule, ce-i cu manierele astea?

Ora 16.40. Cântă - sau așa cred ei. Mama e Carmina Burana pe lângă ăștia. Aloouu, mă blues brothers, mai încet că nu mă mai aud gândind! Mă ține-n brațe o tanti, habar n-am cine e, ăia rag de mama focului, e cam multă lume în spate, e și oală mare în stânga, o masă... Cred că ăștia vor să mă mănânce. Băi, trebuie să scap de-aici imediat. Mama! Maaaaa-maaaaa! Cât mai tare: MAAAA-MMMAAAAAA!

16.50. Urlu în continuare. Pân-aici mi-a fost, nu mai scap. Mama e cu ei, clar, în loc să mă scape din beleaua asta îngrozitoare (în care tot ea m-a băgat, dacă e să mă gândesc), a venit să-mi dea suzeta. Suzeta? De-asta crezi tu, mamă, că am nevoie acum? Ia-mă de-aici, nu-i vezi p-ăștia ce-mi pregătesc? Ce trădătoare... Nu m-aș fi așteptat la așa ceva tocmai din partea ei.

17.00. Tanti m-a pasat la nenea, dar tot în spatele bărboșilor stau. Ăia fac vrăjitorii peste cartea de bucate, lumea îi aprobă cu gesturi stranii. În oala aia e apă, m-am prins. Nu văd de-aici dacă e vreun morcov și niscaiva păstârnac înăuntru, dar n-am nicio-ndoială. Cred că mă fac ciorbă. Am încurcat-o rău de tot. Cred c-am și răgușit, dar nu mă las - cineva trebuie să mă salveze și pe mine. Cineva, oricine, ajutor!

17.05. Nenea face avioane cu mine. Ce truc vechi, suckere, nu mă păcălești.

17.10. Nenea face avioane cu mitraliere și cu bombe. Am tăcut, fazanul crede că datorită lui. Aiurea, nu m-am resemnat, doar îmi conserv puterile magice. Când or vrea să m-arunce-n oală, o să-mi iau zborul și-o să le dau cu tifla din turlă. Roadeți-vă unghiile, na, canibalilor.

17.15. Gata, pân-aici mi-a fost. M-au luat pe sus, m-au pus pe masă, m-au dezbrăcat. Pentru o clipă am ajuns pe burtă, dar puterile magice n-au acționat, n-am putut s-o șterg, deși am încercat. Acum m-a luat bărbosul nr. 1 și mă duce spre oală. Acum, ajutor acum! Bă, nu mă băga-năuntru, bă, stai așa...

17.15. WHOA! S-a răzgândit, uite-l că mă scoate. Stai să țip.

17.15. Nu, iar mă bagă-n oală. Mă, nebunule, termină!

17.15. Iar m-a scos. Devine ridicol. Nici nu știu dacă vrea să mă înece pe bune, că mă ține de nas și gură. Poate vrea să mă sufoce? Mă deșteptule, tu respiri cumva pe alte găuri?

17.15. Dacă mai face asta încă o dată, pe bune dacă nu fac și eu ceva pe el. Măcar atât. Ia, că mă ține deasupra oalei, să mă scurg. Ce înapoiați... de prosoape n-ați auzit?

17.20. Credeam c-am scăpat, că s-au îndurat. M-au luat de la oloi, m-au îmbrăcat la loc, dar m-au dat și cu ulei și tot lui nenea ăla m-au livrat și ăla merge cu bărboșii într-o cameră secretă. Acolo o fi tigaia, poate nu mai vor ciorbă. Unde duceți voi copiii mici, mă nenorociților? Ia să urlu un pic, poate atrag atenția cuiva, deși ăștia-s clar vorbiți între ei.. Las'că scap eu și vă dau pe mâna Poliției!

17.25. Nu trebuia să urlu. Mi-au băgat pe gât droguri cu lingurița. Se-nvârte tot, mă țin de bărbie să-nghit. Am reușit să scuip un pic, dar bărbosul s-a ferit, e clar că are experiență, pezevenghiul. În schimb, fraierul care mă ține strâns în brațe e începător... Acum are o amintire de la mine pe rever.

17.30. Dhhroglgul ăla îșșși mmfașeee emfectul... mmmmhhhmmm... mi-e somn. Tu, trecătorule, dacă citești asta, să știi că m-am luptat ca un bărbat și-am fost învins mișelește. Adio și să vă stau în gât.

18.00. M-am trezit din nou. Sunt viu, întreg... Nu știu cum am scăpat, dar încă un botez nu mai suport. Băi, deștepților, sper că nu vă mai vine vreo idee săptămâna viitoare.

Femeie, ia scoate sutienul și fă-te-ncoa. N-am uitat că m-ai trădat acolo, dar acum am nevoie de tine. Mi-e foame.

Rugaciunea barbatului, sa fie el in locul sotiei. Un barbat era satul sa tot mearga la munca in fiecare zi iar sotia lui sa stea acasa bine-merci. Voia sa vada cu ochii lui ce se petrece in timp ce el muncea din greu la birou, asa ca se apuca si [...]
articol precedent
Mos Craciun este femeie!. Nu vreau sa fiu eu persoana care destrama un mit, dar eu personal cred ca Mos Craciun este este de fapt femeie. Ganditi-va! Craciunul este o mare intalnire sociala, bine [...]
articol urmator

Comentarii: 4

(Max. 10 de comentarii pe pagina)

Comenteaza si tu

Comentariu articol: Ana-Maria - 11 ani - 9 Mai 2015

Comentariu ma doare burta de la atata ras

Comentariu articol: laura - 28 ani - 6 Mar 2013

Comentariu tare laughing

Comentariu articol: Ra - 14 Oct 2012

Comentariu Foarte fain...

Comentariu articol: Satirya - 28 ani - 31 Iul 2010

Comentariu ..Foarte tare asta! laughing

Comenteaza si tu

Jurnalul lui tanti Aglae (pentru cei care fac pelerinaj la pupat de... sarmale)

Texte haioase Bancuri : : Joi, 11 Apr 2013

Greierele și furnica, versiunea franceză

Texte haioase Bancuri : : Joi, 29 Nov 2012

NOTA de la Directorul General catre Directorii Executivi:

Texte haioase Bancuri : : Vineri, 21 Sep 2012