Incredibila poveste a tesatoarei Ciu la Bacau

Articol din categoria: Texte haioase Bancuri

propus: 16 Mai 2006
sursa: Nu-l stiu

Sursa: Acest articol a fost trimis pe site fara precizarea autorului / sursei. Daca aveti cunostinta despre acestea, va rugam sa lasati un comentariu la acest articol. (vezi mai jos in pagina). Multumim.


Aceasta este povestea tesatoarei Ciu Lin, poreclita de colege „Masina". Face parte din lotul de 1.000 de chinezoaice venite sa munceasca la Bacau.

In prima zi a cerut injumatatirea salariului si nooj de razboaie la care sa lucreze simultan. A doua zi a muncit trei zile, in a cincea a propus sa fie biciuita, autodenuntandu-se ca a atipit aproape zece minute. A sasea zi cazand intr-un week-end, s-a aruncat in fata jeep-ului patronului, implorandu-l s-o lase sa faca munca patriotica. „Adica ce sa faci, fa?", s-a interesat asta. „Se muntesc, se muntesc", plangea Ciu. Sambata a facut santuri in curtea fabricii, duminica a pus orezu'.

Luni, la patru dimineata, paznicul de la Bidepa a anuntat prin statie ca din Sectia 4 – Lenjerie si Carpete „s-aude da parca s-a apucat unii sa le rupa pa razboaie". Era chinezoaica, spargea norma. Miercuri pe seara, cand au vrut s-o trimita acasa, a-nceput sa faca figuri. De kung fu, de taikwon do, de K1. Joi a luat prima chenzina si a expediat-o pe adresa a 120 de verisoare din Pu Hoi, o mica asezare de trei milioane de locuitori, din sudul provinciei Se Ke. Apoi a baut o cana de soia si a cerut sa intre in sindicat. S-a aruncat in fata jeep-ului liderului, care a tarat-o doo sute de metri pana sa se prinda ca taraste ceva dupa el. „Fa, esti bine?", a intrebat-o asta, speriat rau. „Muntitoarea tiu raporteaza ca e apta de munca", a raspuns chinezoaica infasurata pe o planetara.

Si 'ntr-adevar, era. Lucra doua ture pe zi, iar in a treia scria lozinci pentru sindicat. Cu litere mari, albe, pe niste panze mari, rosii. "Fata, ce-o scrie nebuna asta?", se-ntrebau ale noastre. Ca Ciu le picta in dialectul din Pu Hoi, pe care nici primul ei maistru, de la fabrica de tenisi din Was Luy, nu-l bunghea prea bine. Ciu le-a explicat ca la abecedar. Litera in forma de casa luata de viitura inseamna "Suras de primavara intr-o livada de caisi". Ailalta, ca un copac taiat in patru si montat invers – "Placere divina cu patru arome de cuisoare", iar aia de seamnana cu un cuier pus invers era "Auzi cum susura Fluviul Galben?". Logic, impreuna dadeau "Vrem sa muncim pana cadem late".

S-a lasat cu greva spontana. Pana sa apara jandarmii, alea 1.000 de tesatoare chinezoaice neutralizasera alea 5.000 de tesatoare de-ale noastre, securizasera birourile conducerii, organizasera alegeri de sindicat, votasera si aprobasera eliminarea concediului de odihna, varuisera toate sectiile, secerasera orezu' plantat de Ciu si tinusera un miting in favoarea reducerii salariului minim pe economie. Si, evident, reluasera lucrul.


Sursa: Acest articol a fost trimis pe site fara precizarea autorului / sursei. Daca aveti cunostinta despre acestea, va rugam sa lasati un comentariu la acest articol. (vezi mai jos in pagina). Multumim.

Extras din cartea "Disorder the Court". Iata o selectie de intrebari care au fost puse in realitate de catre unii avocati unor martori in timpul unor procese ce au avut loc in Statele Unite. In unele cazuri, este redat si raspunsul dat de [...]
articol precedent
Mituri despre dieta si gimnastica. Q1: Se spune ca exercitiile cardiovasculare pot prelungi viata. Este adevarat? A1. Inima dvs. are un numar limitat de batai, asa ca nu le irositi cu exerictiile. In final, orice se uzeaza. [...]
articol urmator

Discurs politic

Texte haioase Bancuri : : Vineri, 8 Dec 2006

Femei Femei

Texte haioase Bancuri : : Miercuri, 19 Nov 2008

Incredibila poveste a tesatoarei Ciu la Bacau

Texte haioase Bancuri : : Marti, 16 Mai 2006

Slabeste acum

Texte haioase Bancuri : : Duminica, 10 Iun 2007

Cum faci un barbat fericit? Dar o femeie?

Texte haioase Bancuri : : Sambata, 8 Sep 2007

La judecatorie La judecatorie

Texte haioase Bancuri : : Miercuri, 8 Apr 2009

Rugaciunea barbatului, sa fie el in locul sotiei

Texte haioase Bancuri : : Vineri, 25 Iun 2010

Semne bizare si interpretarea lor stiintifica

Texte haioase Bancuri : : Marti, 20 Sep 2011

Am fost director la o mare intreprindere socialista

Texte haioase Bancuri : : Luni, 13 Feb 2012

Niste ecuatii de viata facute de ingineri

Texte haioase Bancuri : : Duminica, 15 Mai 2011

Fun cu litera P

Texte haioase Bancuri : : Miercuri, 28 Nov 2007

Cursuri

Texte haioase Bancuri : : Vineri, 6 Iul 2007

Juramant de caritate

Texte haioase Bancuri : : Joi, 28 Iul 2011

Intrebari si raspunsuri

Texte haioase Bancuri : : Joi, 18 Oct 2007

Cerere de crestere salariala

Texte haioase Bancuri : : Vineri, 22 Mai 2009