Harap Alb cel Nou

Articol din categoria: Povesti scurte haioase

propus: 30 Aug 2007
sursa: ?

Demult, tare demult, pe când puricele se potcovea cu nouăzeci și nouă de ocale, sărea cale de șapte poște și intra în coliziune frontală cu World Trade Center-ul, trăia într-o țară că oricare alta un împărat poreclit de supușii săi Împăratul Verde, ca o ironie subtilă la adresa faptului că nu îi păsa deloc de ecosistem. Împăratul avea după cum se obișnuiește în povești un fiu, botezat la naștere Făt-Frumos și prescurtat FeFe, din motive deloc evidente.

Într-o bună zi, Împăratul Verde îl chemă în sala tronului pe Făt-Frumos și îi zise pe un ton condescendent:

"Fiule. Eu nu mai am mult de trăit și va trebui să trec frâiele regatului în mâinile tale. Așa că e timpul să renunți la IRC, la www.playboy.com și la CounterStrike și să îmi dovedești că îti poți întemeia o familie. E timpul să pleci în lume și să îti cauti o mireasă pe placul tău, pentru că nu vreau să pier fară nepoti, înțelesu-m-ai? "

"Dar... tată..."

"Să nu te aud. Ți-am tăiat accesul la Internet. Game over".

Pus în fața inevitabilității, Făt-Frumos se decise să urmeze sfatul tatălui său. Primul lucru pe care îl făcu fu să treacă pe la grajduri să își caute un bidiviu cu care să plece la drum. Cu toate că era leneș nevoie-mare, feciorul împăratului nu era câtuși de puțin prost, ba chiar dimpotrivă. Așa se face că trecu nonșalant pe lângă stalurile cu tăblițe pe care scria "Armăsar pur-sânge inside", știind că o să gasească o gloabă cu puteri paranormale undeva în fundul grajdului, într-unul din stalurile părăginite aflate în penumbră. Și chiar așa se și întâmplă.

Calul era slab de i se vedeau coastele, de-abia stătea în picioare, năpârlea smocuri-smocuri, avea o respirație fetidă, ce mai, era vai de el. Imaginea generală era completată firește de o atitudine vădit sinucigașă.

"Tu nu te uiți la mine, FeFe? Nu vezi că mor de-ampicioarelea? Lasă-mă în durerea mea", îi zise calul, tragând cu sete dintr-un Carpați fără filtru (total nerecomandat de asociația "Prietenii Animalelor Muribunde").

"Nu-ți fă griji", replică nonșalant Făt-Frumos, "mă pricep la over-clocking".

La auzul acestor cuvinte, calul căzu instantaneu într-o transă adâncă și Făt-Frumos se apucă să-l aducă la o stare de normalitate, folosind numeroase procedee, mai mult sau mai putin ortodoxe: pasta superconductoare de ovăz, masaj cu concentrat de aer rece, hipnoză bilaterală pentru corectarea miopiei și șocuri de curent aproape continuu. În cele din urmă calul deschise ochii și zise cu vioiciune: "I Know Kung-Fu".

"Show me", zâmbi Fat-Frumos ștergându-și sudoarea de pe frunte.

Sări în aer calul, se dădu de trei ori peste cap, tâșni pe ușa grajdului și, odată ajuns în curtea castelului, bătu măr un grup de țărani care militau pașnic pentru ocrotirea florii-de-colț. Mulțumit de ispravă, se întoarse la Făt-Frumos și îl intrebă:

"Ei, și acum încotro, FeFe?"

"Mergem la Ileana Cosânzeana", zise hotărat Făt-Frumos.

Ileana Cosânzeana era o tipă blondă (zicea ea), pe care o cunoscuse pe Internet Relay Chat (IRC, varianta cu porumbei) și care stătea suficient de aproape de castel, încât nu exista tag în instant-messaging, decât dimineața, când porumbeii încă mai erau adormiți și aveau probleme cu evoluția traiectoriei, trebuind să fie lansați manual, cu catapulta.

Odată ajuns la casa Ilenei Cosânzeana însă, Fat-Frumos descoperi cu uimire că fata visurilor lui nu era nicăieri. Obosit, se așeză la umbra unui corcoduș să se odihnească pentru o vreme, și adormi. Se trezi când un porumbel în picaj îl lovi sec în tamplă. "Incoming message", anunță tardiv calul.

"Neică, o fură zmeul pe Ileana, îți zic, o fură", bălmăji sfârșit porumbelul, "și spuse că să te duci să o salvezi fuguța, că altfel o să pupe zmeul ce n-ai vazut tu în atâția ani, cât ți-a fost lene să te deplasezi până la ea, mânca-ți-aș ochii tăi de tractorist".

Și acestea fiind zise, își dădu duhul. Făt-Frumos sări în picioare, încălecă pe cal și nu se opri până nu ajunse la fierarul satului. "Cu ce vă pot ajuta?", le ieși acesta în întâmpinare serviabil.

"Avem nevoie de arme. Multe arme", gâfâi Făt-Frumos.

"Nici o problemă", replică impasibil fierarul. "Puteți încerca această minunată sabie laser cu alimentare pe USB..."

"Ceva portabil nu ai?", îl înterupse abrupt FeFe.

"Am un buzdugan cu suport pentru memory stick, care se duce, lovește inamicul și se întoarce, dar nu ținem memorie pentru el și din păcate fără memorie uită de ce-a plecat și se duce... și se tot duce..."

"Dar sabia și scutul ăla din colț, alea ce au?"

"Acelea sunt ale împăratului, tatăl domniei voastre. A zis că si-au făcut datoria, a câștigat destule bătălii cu ele, acum că sunt vechi și tocite e timpul să devină open source. Sunt gratis dar nu ofer nici o garanție că functionează".

"Ce bine", se bucura Fat-Frumos -- "o să îmi încerc norocul cu ele".

Zis și făcut. Luă feciorul împăratului sabia și scutul, încălecă și porni spre sălasul zmeului. Merseră ei din zori și pâna în seară și până ajunseră se făcu întuneric și un vânt rece îi făcu să tremure din toate încheieturile. Fulgere sporadice luminau castelul din piatră neagră al zmeului.

"Am venit, zmeuleeeee! ", răcni Făt-Frumos și începu să izbească frenetic în ușă cu mânerul sabiei care afișa disperată pe toată lungimea lamei mesajul "illegal operation".

Brusc ușa se deschise, izbindu-l pe Făt-Frumos în plină figură, în ciuda scutului care anunța calm "General Protection Fault în Module w00d335" și se făcu bucăți.

"FeFe, ai venit", rânji zmeul. "Știam eu!".

Verde și mătăhalos, zmeul era în șort și cu un tricou alb de bumbac, pe care scria "Swords don't kill people. I kill people". În spatele lui, Ileana își privea cu speranță salvatorul.

"Zmeule, am venit după Ileana Cosânzeana", rosti hotărat Făt-Frumos. Ai de ales din aceste "multiple choices":
a) mi-o dai vie și nevatamata și ne lași să plecam
b) ne luptăm pe viață și pe moarte
c) câștigi o excursie de vis în Bermude.

"Ăăăă... ăăă... păi aleg c)", mormăi vexat zmeul.

"EȘTI SIGUR?", răcni Făt-Frumos. "Poți să întrebi publicul, poți să suni un prieten..."

"Nu, nu... sunt sigur că e raspunsul corect", dădu din colț în colț timorat zmeul.

"Okay. Ileana, hai să mergem".

Și plecară, călare pe cal, și avură o nuntă de vis care dură șapte zile și șapte nopți neâncetat. La sfârșitul celei de-a șaptea nopți, când în sfârșit FeFe și Ileana se retraseră în odaia nupțială, după ce Ileana își dezbracă lasciv ultimele dessou-ri cumpărate de la Victoria's Secret, un răcnet inuman străbătu pereții castelului.

"Îngerașa mea, poți să-mi explici și mie ce e ASTA?", scrâșni din dinți FeFe.

"A, o nimica toată... o centură de castitate cu opto-cuplori, cu cheie pe 5096 biți și codare euristică alternativă. Te pricepi la hacking, sper..."

Ghinion, noroc, cine poate spune?. A fost o data un om foarte sarac care avea in schimb un cal foarte frumos, pe care dorea sa-l cumpere stapanul castelului. Dar de fiecare data, batranul il refuza. Pentru mine acest cal nu [...]
articol precedent
Scufita Rosie - Analiza. Date: Scufita Rosie este fetita cuminte. Analiza: Din start ne dam seama ca este vorba despre o minora de care copiii, in rautatea lor, si-au batut joc cu aceasta porecla, probabil din [...]
articol urmator

Comentarii: 7

(Max. 10 de comentarii pe pagina)

Comenteaza si tu

Comentariu articol: alina - 15 ani contact monicastoica70@yahoo.com - 10 Ian 2012

Comentariu rolling on the
floor))

Comentariu articol: andrei54567 - 24 ani contact dogaruandrei23 - 28 Nov 2011

Comentariu youuu e tare!!!!!!!!!!!!!!

Comentariu articol: Razvan - 37 ani - 11 Oct 2010

Comentariu Laser frate!

Comentariu articol: Mammy Yankee - 22 ani contact andreea95ada - 19 Dec 2009

Comentariu E tarerolling on
the floor

Comentariu articol: bboy - 27 ani contact bboy_kyller - 23 Iun 2009

Comentariu mai e super povestea...am simtul umorului si asa ma facut sa rad bine

Comentariu articol: Anya contact anya_cute_girl - 24 Apr 2009

Comentariu cam aiurea sad

Comentariu articol: casy - 10 Nov 2008

Comentariu 10 si la asta...umor deplin winking

Comenteaza si tu

Apartamentul bantuit

Povesti scurte haioase : : Luni, 7 Ian 2013

Țestoasa de pe stâlp Țestoasa de pe stâlp

Povesti scurte haioase : : Luni, 14 Nov 2011

Vezi-ți mereu de treburile tale!

Povesti scurte haioase : : Joi, 22 Sep 2011