Ce-si doresc femeile

Articol din categoria: Povesti scurte haioase

propus: 15 Mai 2006
sursa: articol primit prin email

Tanarul rege Arthur a fost invins si inchis de monarhul regatului vecin. Monarhul ar fi putut sa-l omoare, dar a fost miscat de tineretea si idealurile lui Arthur. Asa incat monarhul s-a oferit sa-i redea libertatea in schimbul raspunsului la o intrebare foarte dificila. Lui Arthur i s-a dat un an pentru a afla raspunsul la intrebare; dar daca dupa trecerea perioadei de un an el nu avea raspunsul va fi condamnat la moarte.

Intrebarea cu pricina era: "Ce vor cu adevarat femeile?" O astfel de intrebare ar lasa perplex chiar si pe cel mai invatat dintre barbati, iar pentru tanarul rege Arthur era o chestiune imposibila. Dar cum tot era o optiune mai buna decat moartea, a acceptat propunerea monarhului de a avea raspunsul pana intr-un an. S-a intors in regatul lui si a inceput sa intrebe pe toata lumea: pe printesa, pe preoti, pe intelepti. A vorbit cu fiecare dar nimeni nu a putut sa-i dea un raspuns satisfacator. Multi oameni l-au sfatuit sa consulte pe batrana vrajitoare - ea era singura care i-ar fi putut da un raspuns. Dar pretul era mare - pentru ca vrajitoare era faimoasa in regat pentru preturile exorbitante pe care le cerea. Dar ultima zi a anului sosi si Arthur nu avu incotro, decat sa mearga la vrajitoare. Ea accepta sa-i dea regelui raspunsul la intrebare, dar Arthur trebuia sa accepte pretul ei mai intai: vrajitoarea a cerut sa se casatoreasca cu Gawain, cel mai nobil dintre cavalerii Mesei Rotunde si cel mai bun prieten al lui Arthur. Tanarul Arthur a fost terifiat la auzirea cererii vrajitoarei. Ea era cocosata si hidoasa, avea doar un singur dinte, mirosea ingrozitor si scotea sunete dubioase. Nu intalnise niciodata o creatura mai respingatoare. In consecinta a refuzat sa-si forteze prietenul sa se casatoreasca cu ea si sa indure asa o povara. Gawain auzind care era propunerea vrajitoarei, a vorbit cu Arthur si i-a spus ca nici un sacrificiu nu era mai mare decat viata regelui si ocrotirea Mesei Rotunde. Asa incat nunta lor a fost stabilita si vrajitoarea a dat raspunsul la intrebarea ui Arthur: "What a woman really wants is to be in charge of her own life. (Ce vrea cu adevarat o femeie este sa fie stapana pe propria-i viata)"

Toti au stiut ca vrajitoarea a grait adevarul si viata lui Arthur a fost crutata. Si ce nunta au avut Gawain si vrajitoarea! In timp ce Gawain era gentil si curtenitor ca intotdeauna, batrana vrajitoare nu a ezitat sa-si etaleze relele maniere, facandu-i pe toti sa se simta prost. Seara nuntii sosi. Gawain sfortandu-se, intra in dormitor. Insa ce priveliste il astepta! Cea mai frumoasa dintre femei era intinsa pe pat! Stupefiat, Gawain intreba ce s-a intamplat. Mandretea de fata replica: de vreme ce el a fost atat de dragut si gentil cu ea pe cand aparea ca o vrajitoare, ea va arata jumatate de timp ca o vrajitoare si cealalta jumatate va fi o frumoasa femeie. Si-l intreba care din cele doua aratari vrea el sa fie ziua si care noaptea? Ce cruda intrebare! Gawain se gandi: in timpul zilei o frumoasa femeie sa se mandreasca cu ea prietenilor, dar in timpul noptii, in intimitate o hidoasa vrajitoare? Sau sa prefere pe batrina vrajitoare in timpul zilei, iar noptea pe cea mai frumoasa dintre femei cu care sa imparta multe momente intime?

Tu ce ai alege? (Raspunsul lui Gawain urmeaza imediat dar nu-l citi pana nu faci alegerea ta...)

Alege inainte de a citi rapunsul lui Gawain!

>

>

>

>

>

>

Nobilul Gawain a replicat ca o lasa pe ea sa aleaga. Auzind asta ea a anuntat ca va fi frumoasa tot timpul pentru ca el a respectat-o indeajuns incat s-o lase sa fie stapana pe propria-i viata, sa ia propria-i decizie.

Morala: "If your woman doesn't get her own way, things are going to get ugly!" ("Daca nu-i lasi femeii tale sansa la propria alegere, lucrurile vor lua o intorsatura urata!"

Apartamentul bantuit. Intr-o seara de sambata, 5 ianuarie, am fost la ziua Ioanei. Am fost foarte multi copii, vreo 30, ne-am distrat, am mancat, am baut, etc... tot ce se face la o petrecere. Apoi, pe la ora 2 ne-am dus [...]
articol precedent
Vise. A fost odata ca niciodata un deal, si pe dealul acesta cresteau trei copaci inalti. Cum e vorba de o poveste, copacii aveau si ei visele lor, pe care si le povesteau unul altuia. Primul a spus: [...]
articol urmator

Comentarii: 3

(Max. 10 de comentarii pe pagina)

Comenteaza si tu

Comentariu articol: aliasul tau - 26 Feb 2020

Comentariu Deci acest articol are ca morala - sa fim pe plac ideologiei feministe moderne, femeia "independenta" care face ce vrea si ce o taie capul si e stapana pe tot ce vrea muschii ei. ******* ***** ****** ******* ******* ******

Comentariu articol: wolfeh - 20 Dec 2011

Comentariu @alexandra,o povste nu trebuie neaparat sa fie amuzanta.Dar trebuie sa recunosti ca aceasta are o morala...

Comentariu articol: alexandra - 20 Dec 2011

Comentariu o poveste interesanta da nu prea amizanta

Comenteaza si tu

Ei traiesc printre noi!

Povesti scurte haioase : : Miercuri, 17 Feb 2010

Intelepciune

Povesti scurte haioase : : Luni, 26 Mar 2007

Harap Alb cel Nou

Povesti scurte haioase : : Joi, 30 Aug 2007

Ghinion, noroc, cine poate spune?

Povesti scurte haioase : : Miercuri, 6 Iun 2007

Cinci paini

Povesti scurte haioase : : Sambata, 24 Mar 2007

Ce-si doresc femeile

Povesti scurte haioase : : Luni, 15 Mai 2006

Vezi-ti mereu de treburile tale!

Povesti scurte haioase : : Joi, 22 Sep 2011

Povestea magarului Povestea magarului

Povesti scurte haioase : : Joi, 12 Mar 2009

Scufita Rosie - Analiza

Povesti scurte haioase : : Miercuri, 19 Sep 2007

Dragostea si nebunia

Povesti scurte haioase : : Luni, 13 Nov 2006

Povestea vasului crapat

Povesti scurte haioase : : Luni, 12 Feb 2007

Cainele si pisica Cainele si pisica

Povesti scurte haioase : : Luni, 29 Dec 2008

Vise

Povesti scurte haioase : : Marti, 30 Mai 2006

Aberatie cu multi pitici si calu' Boschet

Povesti scurte haioase : : Vineri, 10 Sep 2010

Apartamentul bantuit

Povesti scurte haioase : : Luni, 7 Ian 2013