Meetingul de luni al cercetatorilor

Articol din categoria: Claudia Groza

propus de: Claudia pe data: 12 Feb 2009
sursa: Claudia Groza
Meetingul de luni al cercetatorilor

Marsul cercetarilor, de luni, 9 februarie, a adus mari dureri de cap, la propriu si la figurat, participantilor.

In cazul meu, migrena s-a tinut scai, vreo 2 zile asa. Neuronii parca se aglutinasera si jucau ping-pong in cutia craniana, atingand fara mila fiecare oscior: frontal, nazal, occipital, temporal sau parietal. (daca e stiinta, stiinta sa fie).

Pe principiul "haideti sa haidem" am mers la marsul tacerii. Ne-am adunat in Piata Constitutiei, in fata Ministerului de Finante. A venit domnul Minea, lider de sindicat pentru cercetare. Un domn fasnet si tare zambaret, mustacios si extrem de binevoitor. Ne-a instruit: cand si cate maini sa ridicam; sa nu vociferam; sa fim civilizati.

Am plecat agale prin Parcul Izvor. Am vazut girafa si testoasa, palmierii - un ecosistem in toata regula.

Am ajuns in fata Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului. Am aflat ca doamna ministru Andronescu era "catranita" de atitudinea noastra. Cand iesea cineva din cladirea ministerului, ne privea incruntat, si se retragea la adapost. La un moment dat, a aparut ca "o boare pe deasupra papadiilor", doamna ministru in carne si oase. Pentru mine a fost mereu un idol de frumusete, simplitate, naturalete, bun gust. O aparitie, ce mai in sus si-n jos! Ne-a spus ce ne-a spus, si s-a retras in plina glorie.

Am plecat, deja cam obositi, sa pichetam Guvernul. Ne-am pozitionat, ca niste maimute dresate, in fata Muzeului Antipa. Nu-l mai vizitasem din 2003 si astfel, am aflat ca din 5 februarie a intrat in renovare, timp de 1an.
Suparati ca domnul Boc nu ne-a observat, macar sa ne salute cu batista alba de la balcon, am pornit care incotro. Hai ca le-am facut vanzare celor de la Spring cu aceasta ocazie!

In toata aceasta "nebunie", m-a amuzat faptul ca liderul de sindicat nu stiu cum facea, dar din pamant din piatra seacaa, gasea cate o movilita, un gardulet ceva si se cocota pentru a se face observat de multime.
Pe de alta parte, nenea de la jandarmerie ne spunea mereu: "Folositi trotuarul!". Mi s-a parut o lectie educativa. Ca atunci cand invatam sa folosim batista, sa nu bagam degetele in nas etc.

Cu ocazia acestei promenade, am mai invatat si alte lucruri hazlii de la colegii mei, cercetatorii. De exemplu, cum se spune mai nou in lumea manelistilor "fara numar, fara numar". Stiti? Nu. Va spun eu: #31#. Dar ce inseamna P.S? "Palmuieste-te singur". Dar cum se arata (obscen) degetul mijlociu cu zoom? Hai ca asta e tema de gandire... ha ha ha... ca tot vorbim despre "eduaction".

In final, multumesc domnului director al institutului ca ne-a dat voie sa ne plimbam prin frumosul Bucuresti, la orele diminetii.
Scrisoarea, am vrut s-o dau anonima, dar pe onoare mea de cercetas, ca am curaj sa o semnez.

Cu stima si admiratie,
A voastra Zoe
(mai barbata ca mine, zau ca nu exista nimenea)


Blogul Claudiei: http://bios-doareu.blogspot.com/

Echilibru. Dragostea si ura stateau in talerele unei balante. Se jucau si radeau cu gura pana la urechi. Nimic si nimeni nu le putea opri. Fluturele gingas vine si priveste. - Vreau sa ma dau si eu [...]
articol precedent
Povestea oului. Oul are o valoare deosebita in alimentatia noastra. Intr-o zi, auzind expresiile - proverbe - Invata oul pe gaina si Cine fura azi un ou, maine va fura un bou, mi-am dat seama ce rol important [...]
articol urmator

Domnul Trandafir...

Claudia Groza : : Joi, 18 Iun 2009

Povestea oului Povestea oului

Claudia Groza : : Miercuri, 27 Mai 2009

Povesti parodiate (in an de criza)

Claudia Groza : : Joi, 25 Feb 2010

Departe... (Vreau sa-l vad...)

Claudia Groza : : Vineri, 19 Aug 2011

Echilibru

Claudia Groza : : Luni, 29 Mar 2010

De ce citim? De ce citim?

Claudia Groza : : Joi, 27 Mai 2010

fetita din mine

Claudia Groza : : Duminica, 23 Mai 2010

Povestea Sanzianei

Claudia Groza : : Marti, 18 Aug 2009

Virgula buclucasa: cand se pun virgulele in text?

Claudia Groza : : Marti, 6 Iul 2010

Picatura de ploaie

Claudia Groza : : Vineri, 28 Mai 2010

Povesti personalizate

Claudia Groza : : Vineri, 1 Iul 2011

Martisor, dragut si iubaret

Claudia Groza : : Luni, 22 Feb 2010

Scaunul

Claudia Groza : : Sambata, 27 Iun 2009

Lauda de sine

Claudia Groza : : Miercuri, 19 Aug 2009

Verbe

Claudia Groza : : Joi, 20 Aug 2009