Grecii ar putea renunta la alfabet!

Articol din categoria: Criza noastra cea de toate zilele

propus: 1 Apr 2013
sursa: ?
Grecii ar putea renunta la alfabet!

Grecii ar putea renunta la alfabetul grecesc in favoarea celui latin!

In Grecia s-ar putea introduce in curand alfabetul latin, in locul celui grecesc, traditional, la presiunea troicai formate din Uniunea Europeana, Banca Centrala Europeana si Fondul Monetar International.

In urma unei analize efectuate de specialisti germani ai Uniunii Europene, in colaborare cu cei ai Bancii Centrale si ai Fondului Monetar, a rezultat un numar intreg de beneficii ale implementarii acestei masuri, in special economisirea cu precizie a sumei de 147 de milioane de euro, lunar, bani care vor fi directionati catre bugetul aflat in suferinta al Greciei, dar mai ales catre plata datoriilor, in special catre banci germane. Este hotarat faptul ca aceasta schimbare va figura pe lista de masuri pe care Guvernul Greciei trebuie sa le ia pentru a putea incheia un nou acord cu Fondul Monetar International, pentru a accede la o noua transa din ajutorul international care mai tine tara pe linia de plutire.

Raportul este de o precizie uimitoare, insa in acest articol nu vom prezenta decat avantajele evidente: tot asa cum beneficiile trecerii de la drahma la moneda comuna, euro, au fost si sunt evidente, tot asa vor fi si beneficiile trecerii la un alfabet comun, care sa uneasca, nu sa genereze batai de cap suplimentare, tehnice dar si politice.

In plus, oficiali ai Uniunii Europene au comentat pe marginea situatiei existente: "Daca noi, care petrecem atat de mult timp, aici, in Grecia, tot nu putem intelege simbolurile ciudate ale alfabetului grecesc, cum va putea sa le inteleaga, de exemplu, un turist, care petrece cateva zile, maximum cateva saptamani in aceasta minunata tara care merita cu adevarat sa fie descoperita, si ce instrument mai bun ar putea exista pentru acest lucru decat insusi alfabetul in care sunt scrise toate indicatoarele turistice?

Un avantaj in plus al schimbarii alfabetului grecesc cu cel latin, ar fi ca investitorii ar putea mai usor sa se descurce in aceasta tara, prezenta lor in numar mult mai mare decat in prezent reprezentand o evidenta gura de aer pentru economia in suferinta a Greciei.

Daca acest experiment se va dovedi un succes, atunci si alte sectoare sau organisme ar putea fi migrate si transformate intr-unele mai apropiate de specificul Uniunii Europene. Se comenteaza ca Ministerul de Finante din Grecia s-ar gasi de asemenea pe aceasta lista.

Microsoft intentioneaza sa cumpere Biserica Catolica. Microsoft a emis un comunicat de presa, pe care l-a pus in circulatie pe internet, prin care afirma ca intentioneaza sa cumpere Biserica Catolica (The buying of the Catholic Church by Microsoft). [...]
articol precedent
Cersetorul de solidaritate. Te stiu de mult, mi te agati in fiecare zi de picioare, umil si mieros ca un cersetor. Intorc ingretosat capul si te aud cum ma injuri pe la spate de mama. N-ai nevoie de banul meu, obrazul ala gros [...]
articol urmator

Rugaciune... Einstein despre criza

Criza noastra cea de toate zilele : : Duminica, 28 Nov 2010

Poveste capitalista de criza. Cum sa vinzi frigidere eschimosilor

Criza noastra cea de toate zilele : : Vineri, 22 Iun 2012

Cersetorul de solidaritate Cersetorul de solidaritate

Criza noastra cea de toate zilele : : Luni, 17 Mai 2010

Grecii ar putea renunta la alfabet! Grecii ar putea renunta la alfabet!

Criza noastra cea de toate zilele : : Luni, 1 Apr 2013

1 Aprilie... parlamentar - din sase sute vor ramane iar doar trei sute mancatori

Criza noastra cea de toate zilele : : Joi, 28 Mar 2013

Un director de la Yahoo! a salvat
afacerea unui roman Un director de la Yahoo! a salvat afacerea unui roman

Criza noastra cea de toate zilele : : Sambata, 9 Iul 2011

Propune Guvernului masuri pt iesirea din
criza Propune Guvernului masuri pt iesirea din criza

Criza noastra cea de toate zilele : : Vineri, 9 Iul 2010

Programul TV pe timp de iarna

Criza noastra cea de toate zilele : : Luni, 13 Feb 2012

Microsoft intentioneaza sa cumpere
Biserica Catolica Microsoft intentioneaza sa cumpere Biserica Catolica

Criza noastra cea de toate zilele : : Luni, 1 Apr 2013

Vine, vine, primavara! E tristete-n toata tara...

Criza noastra cea de toate zilele : : Vineri, 17 Feb 2012