Ghicitori...

Articol din categoria: Satira Pamflet Amuzante

propus: 13 Nov 2006
sursa: Email

Userul Gigel Asudatu a decis sa-si ia calculator. Un computer nou costa in magazine 1000 E. Dar, deoarece Gigel avea deja blocul de alimentare, el a hotarat sa si-l ia pe componente si sa-l asambleze acasa. A cumparat placa de baza cu 150 E., procesorul cu 200 E., harddul cu 150 E., si monitorul cu 300 E. Cati euro a economisit Gigel, daca dupa 3 secunde de functionare blocul de alimentare a ars celelalte componente?


Programatorul Butonel Mufa scrie un rand de cod la 30 de secunde, iar programatoarea Florica Gasca la trei minute. In plus, Butonel are o eroare la fiecare 15 randuri, iar Florica – 2 erori la fiecare 7. Din vina cui se va bloca prima aplicatia clientului, daca Florica scrie in Delphi iar Butonel in Assembler?

Hackerul Vasile Jmeckeru' a scris un program de spart parole de 8 caractere/ora. In cat timp isi va aminti Vasile parola de 32 de caractere pentru accesarea calculatorului propriu, unde se afla singura copie a programului?

Userul Gigel Asudatu a aflat ca hackerul Vasile Jmeckeru' si-a luat un CD cu un joc piratat. Deoarece Gigel nu are CD-ROM, el a hotarat sa treaca jocul pe hard cu ajutorul dischetelor. Continutul CD-ului este de 750 MB, volumul unei dischete – 1,44 MB, iar Gigel are numai 10 dischete. Distanta de la Vasile de acasa pana la casa lui Gigel este parcursa in juma' de ora.
De cat timp are nevoie Gigel, pana sa-si dea seama ca jocul poate fi lansat doar cu CD-ul?


Ziua de munca a lui Butonel Mufa este de 8 ore. Dintre care petrece 2 ore pentru initierea Floricai Gasca in jocul Quake in retea, 3 ore pentru deschiderea e-mailului si a site-urilor preferate, 1 ora pentru baterea recordului la Minesweeper, 1ora la cafea si 1 ora pauza de o tigara. La cat pleaca Butonel acasa, daca proiectul trebuie sa fie gata maine?

Userul Gigel Asudatu a cunoscut-o pe chat pe Lenuta, o tanara de 16 ani, si a rugat-o sa-i trimita poza. Deoarece Lenuta nu cunoaste alte formaturi, in afara de. bmp, poza ei are 15 MB. Gigel are conexiune Dial-up de 28 Kb, care se intrerupe la fiecare 20 min., Apoi reconectarea dureaza 30 min. Tarifarea cu reducere este intre 3:00 si 5:00. Cati ani va avea Lenuta cand in sfarsit Gigel ii va descarca poza?


In stare normala hackerul Vasile Jmeckeru' compune un virus la trei ore. De la bere agilitatea lui scade cu 20%, de la gin tonic – cu o treime, iar de la vodca – de doua ori. Pe parcursul zilei de lucru Jmeckeru' a creat doi virusi si jumatate.
Ce a baut el in acea zi?
Puteti spune daca pentru Vasile „stare normala" inseamna stare treaza?

Sistemul de operare Windows 95 se blocheaza de la sine de 3 ori pe zi, iar daca este ajutat de aplicatia lui Butonel Mufa, de 9 ori. Sistemul de operare Windows Millenium cu aceeasi valoare a memoriei RAM, va cadea de 4 ori intr-o zi, cu RAM-ii dublati caderile se injumatatesc, dar aplicatia lui Mufa nu se lanseaza sub nici o conditie. De cate ori a apasat Butonel pe reset, daca RAM-ul nu a fost modificat, iar S.O.
Windows Millenium s-a blocat la instalare de 5 ori?


Pe HDD-ul lui Gigel Asudatu se gasesc 30 de clusteri „bad" si 4 virusi. Numarul de „bad"-uri se dubleaza la fiecare 4 zile, iar numarul de virusi – la fiecare 8 ore. Capacitatea hard-ului = 1 Giga. Cat timp se va mai boota calculatorul, stiindu-se ca un virus, ajuns pe un sector „bad", isi pierde capacitatea de multiplicare?


Hackerul Vasile Jmeckeru' a facut un Troian care se auto-expediaza la adresele din agenda. Un utilizator mediu are in jur de 30 de adrese.
Printr-o greseala de programare, in loc sa trimita parolele de pe unitatea infectata la calculatorul lui Vasile, virusul trimite parola lui Vasile pe unitatea atacata. Cate persoane vor afla parola lui Jmeckeru', inainte de a aparea un antivirus?

Atunci cand userul Gigel Asudatu primeste un mail in care i se promit $10.000 moca, el urmeaza intocmai si fara exceptie instructiunile primite acolo. Ca rezultat, in ziua urmatoare adresa lui ajunge in alte 2 spam-liste.
Ce suma spera Gigel sa adune moca peste 3 luni? Peste cat timp el va deveni teoretic mai bogat decat Bill Gates?

Programatoarea Florica Gasca cauta pe net in timpul programului de lucru retete de gatit. Google i-a dat 24.807 rezultate, Yahoo – 18.399, iar MSN – 16.005. Cu cat este Google mai daunator decat MSN pentru procesul de munca?

Programatorul Butonel Mufa ii scrie unei tipe pe care a cunoscut-o pe chat, 2 mail-uri de 4 Kb fiecare, iar userul Gigel Asudatu – 5 mail-uri a cate 2 KB.
Care va fi traficul insumat in momentul in care cei doi vor descoperi ca isi scriu unul altuia?

Conform lemei lui Mur, puterea de calcul a coputerelor se dubleaza la fiecare 18 luni. Fiecare versiune a produselor corporatiei Microsoft ruleaza de 1,5 ori mai lent decat cea precedenta. Cu ce frecventa va trebui sa-si lanseze Microsoft noile versiuni, ca utilizatorii sa nu observe efectul lemei lui Mur?

Ne relaxam, gandim problema, c-avem minte... doar nu suntem animale. Cartierul brasovean Racadau este, conform canalului Discovery, singurul loc din lume unde traieste ursul gunoier (o specie de urs inrudita cu ursul brun, cu deosebirea ca e mult mai [...]
articol precedent
Limba germana. Limba germana este simpla. O persoana cunoscatoare a limbii latine si obisnuita cu declinarile, o invata fara mari dificultati. Acest lucru, de altfel, este mentionat de [...]
articol următor

O ZI DIN VIATA UNUI ABONAT LA CABLU

Satira Pamflet Amuzante : : Luni, 22 Mai 2006

Stand-Up Comedy Bucuresti, Sambata 24
August 2019 Stand-Up Comedy Bucuresti, Sambata 24 August 2019

Satira Pamflet Amuzante : : Vineri, 16 Aug 2019

Ne relaxam, gandim problema, c-avem minte... doar nu suntem animale

Satira Pamflet Amuzante : : Vineri, 10 Nov 2006

Noul regulament al meciurilor de fotbal

Satira Pamflet Amuzante : : Marți, 27 Iun 2006

Ce gandeste un bebe de ziua lui?

Satira Pamflet Amuzante : : Joi, 11 Aug 2011

Alergie romaneasca

Satira Pamflet Amuzante : : Joi, 4 Sep 2014

Jurnalul unui barbat de peste 40 de ani

Satira Pamflet Amuzante : : Miercuri, 9 Iul 2008

Diabet intre prieteni: versuri haioase diverse

Satira Pamflet Amuzante : : Sâmbătă, 28 Iun 2014

Ce gandeste un bebe la botez? Ce gandeste un bebe la botez?

Satira Pamflet Amuzante : : Marți, 1 Sep 2009

S.A.D.V.A.

Satira Pamflet Amuzante : : Marți, 13 Dec 2005

O cola, va rog. Dar sa fie rece.

Satira Pamflet Amuzante : : Marți, 7 Feb 2006

Mandria de a fi inginer

Satira Pamflet Amuzante : : Marți, 28 Mar 2006

UN MISTER STIINTIFIC: OAMENII DE STIINTA AMERICANI

Satira Pamflet Amuzante : : Vineri, 18 Aug 2006

VIATA PE MUCHIE DE CUTIT

Satira Pamflet Amuzante : : Duminică, 24 Sep 2006

Cele 16 cereri ale subalternului

Satira Pamflet Amuzante : : Miercuri, 27 Dec 2006