Am gasit un articol in limba engleza, la adresa: cucinatestarossa.blogs.com - care prezinta o modalitate inedita, de mare efect, pentru a vopsi ouale pentru Pasti. Din ce se poate vedea in pozele din articol, se pare ca ouale vor arata la fel de bine ca modelul imprimat pe matase... Chestia faina e ca toata lumea se va intreba cum ai reusit o asemenea opera de arta... si va vrea sa-ti afle secretul...
Trebuie mentionat ca aceasta metoda inedita cere un pic de timp si e posibil sa trebuiasca sa faci o incursiune in dulapul tatalui, fratelui, prietenului sau sotului, pentru a gasi cateva cravate mai vechi care nu mai sunt folosite. De asemenea pot fi folosite si vechi esarfe, baticuri de matase, orice care contine 100% matase. Cu cat culorile sunt mai vii, modelele imprimate mai variate, si cu alternante de tonuri deschise si inchise cu atat mai frumoase vor iesi ouale nazdravane de Pasti.
E in acelasi timp important de precizat ca nu am testat metoda propusa in acest articol. Va lasam pe voi sa experimentati si sa lasati apoi comentarii...
Multumim si bucurati-va sa experimentati... :-)
Deci, sa incepem...
Materiale necesare:
1) matase cu modele cat mai variate si culori cat mai vii
2) bumbac alb 100%
Pasul 1: Gaseste matase cu modele cat mai variate si culorii cat mai vii.

Aduna-le de unde poti (colecteaza, cumpara, roaga, fura... glumesc) cravate de matase, esarfe, baticuri, ... cam orice care contine 100% matase.
Pasul 2: Desfa cusaturile.

E posibil sa fie nevoie sa desfaci cusaturile.
Pasul 3. Taie matasea in petice si impacheteaza ouale.

Taie matasea in petice si impacheteaza cate un ou in fiecare petic (cu modelul de la matase in interior, spre ou) cat de strans poti, dar fara a sparge oul. Leaga cu un snur la gura pachetelele rezultate, astfel incat oul sa ramana bine fixat in interior asa cum iti doresti, iar imprimeul sa.
Pasul 4. Taie material din bumbac in petice si impacheteaza din nou.

Taie acum alte petice din bumbac alb 100% (fete de perna, cearsafuri vechi, tricouri) si impacheteaza din nou pachetele de oua cu matase, facute la pasul 3. Leaga noile pachetele la gura, pentru ca totul sa stea bine fixat in interior.
Pasul 5. Fierbe pachetele cu oua.

Pune cu mare atentie ouale intr-o oala, cu legaturile in sus, ca in poza, intr-un singur strat, unele langa altele, apoi acopera-le complet cu apa, plus inca un strat de un deget. Toarna apoi otet alb, cam un sfert de cana normala. Aprinde focul si lasa ouale la foc normal pana dau in fiert, apoi micsoreaza flacara pana la minimul posibil si mai lasa-le asa pentru inca 20 - 25 de minute.
Pasul 6. Scoate pachetelele si lasa-le la uscat.

Scoate apoi pachetelele cu oua din apa, ai grija sa nu te frigi, si fara a le desface, pune-le pe niste servetele (ziare) de hartie, pentru a se usca.
Pasul 7. Despachetarea!
Scoate cu grija ouale din pachete si usuca-le cu servetele de hartie. Freaca ouale cu ulei vegetal (ulei de floarea soarelui, sau de masline) ca sa devina stralucitoare si pentru a da viata culorilor.
Asta e tot!
Acum trebuie doar sa va admirati capodopera si sa o aratati prietenilor, de Pasti, cand veti ciocni cele mai frumoase oua. (sper)
Probabil ca iepurasul de Paste ar fi tare mandru daca v-ar vedea ouale transformate intr-o opera de arta.

Paste Fericit!
Adresa articol in limba engleza:
http://cucinatestarossa.blogs.com/we blog/2010/03/the-most-beautiful-easter-e ggs-ever-.html -
Comentariu articol: mihaela - 13 Apr 2013
ast raspuns